10 Must-have WordPress plugins voor bloggers

Wordpress plugins

Wordpress plugins kunnen je blog zeker goed doen. Ben je een actief blogger? Dan wil je jouw blog natuurlijk zo effectief mogelijk maken. Je wilt veel lezers en om dit te bereiken moet je de lezers ook goede opties bieden. Hier zijn de WordPress plugins voor bedoeld.

De beste WordPress plugins voor je blog

Er zijn eindeloos veel WordPress plugins, maar niet iedere plugin is natuurlijk even waardevol voor je blog. Je kunt eindeloos veel WordPress plugins installeren en activeren, maar als ze je blog geen goed doen is het eigenlijk nutteloos. Wij hebben de 10 must-have WordPress plugins voor bloggers voor je opgespoord. Dit zijn ze!

1. Yoast SEO

Een WordPress plugin die je echt nodig hebt voor je blog is Yoast SEO. De naam legt al uit wat deze plugin doet. Je kunt je makkelijk focussen op Search Engine Optimisation met deze praktische plugin.

2. Upprev

Heb jij een relatief hoog bounce percentage? Dat kun je verhelpen door je lezer effectief door te verwijzen naar een post die ook heel interessant is. Dit is wat Upprev voor je doet. De lezer krijgt onder de tekst een aanbeveling voor een andere tekst.

3. Contextual Related Posts

Een beetje vergelijkbaar met Upprev, maar toch net iets anders. Wel is het zo dat ook deze WordPress plugin vooral is bedoeld om je bounce percentage omlaag te krijgen. De lezer krijgt onder je blogpost een selectie van andere blogposts te zien waar direct naar doorgelinkt kan worden. Je kunt zelf instellen hoeveel blogposts er worden getoond.

4. Popup Ally

Pop-ups kunnen heel effectief zijn, zeker wanneer je ze slim inzet. Dit kan met Popup Ally, een gratis WordPress plugin die zorgt voor nette, mooie en slimme pop-ups.

5. Shareholic

Blogs worden vaker gedeeld wanneer  het delen zelf zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt. Shareholic is een social media WordPress plugin waarmee je makkelijk sharebuttons toevoegt aan je blogs.

6. Pretty Link Lite

Linkjes zijn natuurlijk altijd goed in je blogs. Je geeft je blogs meer waarde en de lezer heeft er veel voordeel van. Wel is het heel hinderlijk als je links er slordig of gewoon veel te lang uitzien. Dit kun je makkelijk oplossen met Pretty Link Lite.

7. Click To Tweet

Deze WordPress plugin voegt een professioneel uitziende Tweet box toe aan je blog. Dit geeft je lezers de kans om jouw blogpost direct te tweeten.

8. Akismet

Sta jij toe dat lezers onder je blogpost reageren? Dan zal het je vast opgevallen zijn dat er soms met ieder echt comment ook een spam comment mee komt. Heel vervelend en het komt de professionaliteit van je website ook niet ten goede. Dit los je makkelijk op met Akismet. De WordPress plugin houdt je comments lekker schoon van spam.

9. Scroll Triggered Box

De ‘ouderwetse’ pop-up in een modern jasje. Vooral ook een minder vervelend jasje. Pop-ups.. Je houdt ervan of je hebt er een hekel aan. Als blogger heb je met allebei de partijen te maken. Je kunt voorkomen dat mensen door een standaard pop-up vertrekken door een mooie Scroll Triggered Box pop-up toe te voegen.

10. Clean and Simple Contact Form

Dé WordPress plugin voor het realiseren van een eenvoudig contactformulier. Ideaal om je lezers de mogelijkheid te bieden om direct privé te reageren op een blogpost.

Je blog uitbesteden?

Wil je wel een blog, maar vind je het eigenlijk allemaal te veel gedoe? Dan kun je je blog uitbesteden. Je profiteert dan van alle voordelen van een blog, maar je hebt er zelf geen omkijken naar. Ideaal!