Content marketing

Bij Content Marketing draait alles om het creëren van content – inhoud – die mensen naar een uw site trekt. De gedachte erachter is dat potentiële consumenten uw content gebruiken om informatie te verzamelen over een aanschaf die ze willen gaan doen. Een goede content marketing strategie zorgt ervoor dat u op subtiele wijze in contact staat en blijft met uw doelgroep. Naast uw doelgroep zijn uw merk en uw boodschap hierbij uiteraard ook erg belangrijk.

Verschillende soorten content

Content kan veel verschillende vormen aannemen. Denk hierbij aan artikelen, magazines, infographics, nieuwsbrieven, podcasts etc etc – zowel online als offline. Potentiële klanten hebben zo hun voorkeuren qua content, dus het is van belang dat u hen met verschillende soorten benadert.

Goede content marketing is origineel en uniek, maar ook interessant en gericht op uw doelgroep. Daarnaast dient uw inhoud goed geschreven en vormgegeven te zijn en nieuwe inzichten te verschaffen. Het is erg belangrijk dat uw content geen directe reclame is. Uw doel is om mensen via uw content op subtiele wijze aan te sporen over te gaan tot een aanschaf.

Content Marketing inzetten

Voor een geslaagde Content Marketing strategie dient uw content makkelijk deelbaar te zijn. Daarnaast is het belangrijk dat u kunt volgen wat er met uw content gebeurt – zonder deze informatie is het immers erg moeilijk om te bepalen of uw strategie succesvol is.

Voordelen van content marketing

Content marketing heeft vele voordelen ten opzichte van traditionelere vormen van marketing. U speelt in op een bestaand proces – het verzamelen van informatie – in plaats van mensen te storen met een reclameboodschap waar ze niet op zitten te wachten. De relatie met uw doelgroep die u middels Content Marketing creëert is dan ook langduriger dan een relatie die tot stand komt via directe reclame.

Daarnaast zijn mensen geïnteresseerder in informatie over bedrijven/ diensten dan in hun reclame, en genereert u verkeer voor uw website. Ook kunt u met content marketing uw doelgroep goed benaderen via social media – interessante content is één van de belangrijkste redenen dat mensen bedrijven volgen op social media.

Content Marketing Training

Hieronder is ons trainingsaanbod te vinden:

– Content Marketing Training
In 2 dagen tijd alles leren over succesvolle content
– Content Marketing Opleiding
Leer alles over content marketing
– Training Zakelijk bloggen