Twitter biedt Apple-fans rijke notificaties

Rijke notificaties zijn helemaal van nu voor gebruikers van iPhones. Rijke notificaties, ook wel rich notifications, worden in iOS 10 gebruikt om apps betere ondersteuning te bieden om zich te ontwikkelen. In feite gaat het om de weergave van notificaties op het startscherm, waarbij er meer informatie wordt weergegeven dan je gewend bent. Twitter gaat hierin nu nog een stapje verder.

Twitter volgt na Instagram

Sociale media mogen niet achterblijven als het gaat om de ontwikkelingen van de apps. Het is immers zo dat de sociale netwerken voornamelijk worden gebruikt vanaf mobiele apparaten. Met de komst van rijke notificaties zagen lang niet alle apps hier direct het voordeel van, vooral omdat de focus uitgaat naar enkel de iPhone gebruikers. Toch kunnen juist de sociale netwerken hier voordeel uit halen, zeker nu, want door de terugroepacties van Samsung staat Apple volop in de belangstelling en zijn al duizenden Adroid gebruikers overgestapt op iOS. Hierop besloot Instagram als eerst aan de slag te gaan met de rijke notificaties. Nu heeft Twitter deze weg ook gekozen.

Rijke notificaties van Twitter; waarom eigenlijk?

Een groot voordeel van de rijke notificaties van Twitter is wel dat je niet meer steeds de app hoeft te openen om tweets te kunnen bekijken. Deze Twitter rijke notificaties maken het mogelijk om een preview te bekijken op het startscherm van je toestel. De bijgevoegde afbeelding wordt in het klein weergegeven en deze kan op het startscherm worden vergroot met 3D Touch. Je kunt dus tweets met foto gewoon volledig bekijken zonder de app te openen.

Ideaal voor ondernemers die snel willen handelen op Twitter

Deze nieuwe functie van Twitter, die dus wel uitsluitend beschikbaar is voor Twitteraars met een iPhone, levert vooral voordeel op voor ondernemers die snel willen handelen. Laten we eerlijk zijn; tegenwoordig moet je als ondernemer wel snel handelen op sociale media om nog indruk te kunnen maken. Twitter biedt je deze mogelijkheid nu. Het is namelijk zo dat je met deze nieuwe rijke notificaties niet alleen tweets en foto’s kunt bekijken in het startscherm dan wel het notificatiescherm, maar je kunt ook direct retweeten of de tweet liken zonder dat je de Twitter-app hoeft te openen. Zo kan je dus direct reageren, in tijd van een seconde. Dit levert je absoluut voordeel op als ondernemer, want je online reactievermogen optimaliseert zich enorm.

Snelheid is vaak alles

Wie snel reageert bereikt iets op social media. Een tweet valt of staat vaak met het moment waarop deze wordt geplaatst. Toch heb je ook niet altijd de mogelijkheid om snel in te haken op zaken die op social media gebeuren. Twitter zorgt er nu voor dat ondernemers (en natuurlijk ook particulieren) de mogelijkheid hebben om altijd snel te reageren zonder dat hier veel tijd in hoeft te gaan zitten. Wij zeggen: een goede ontwikkeling! Toch, het blijft wel jammer dat je iOS 10 moet hebben.

Twitter training

Twitter is veel in het nieuws de laatste tijd. Zo zou de videoservice van Twitter gaan verdwijnen, maar nu lijkt het erop dat het toch verkocht zal gaan worden. Er hebben meerdere ontwikkelingen plaatsgevonden, waaronder nu natuurlijk ook de nieuwe rijke notificaties van Twitter. Ben jij de draad een beetje kwijt geraakt met al die ontwikkelingen rondom Twitter? Onze Twitter training brengt je weer helemaal up to date.