15 Onderwerpen voor zakelijke blogs

Zakelijke blogs komen we steeds vaker tegen. Dat is een heel goed teken, want dit houdt in dat meer en meer ondernemers de kracht van een zakelijk blog in gaan zien. Het is belangrijk om met regelmaat te bloggen, maar dit is lang niet altijd eenvoudig. Ondernemers die beginnen met bloggen hebben een zee aan onderwerpen ter inspiratie, maar bij nader inzien valt minimaal de helft al af en na een paar maanden ben je compleet inspiratieloos. Geen paniek, want wij hebben nog wel wat leuke onderwerpen voor je waar iedere onderneming wel een blog over kan schrijven.

De volgende 15 onderwerpen kun je gebruiken

Wij hebben een mooi rijtje onderwerpen verzameld voor zakelijke blogs. Ondernemingen hebben natuurlijk allemaal eigen krachten en kwaliteiten, maar er komen ook zeker zaken overeen. Wij hebben dan ook onderwerpen uitgezocht die de basis kunnen vormen voor de zakelijke blogs van vrijwel alle bedrijven. Ook jij kunt er gebruik van maken. Dit zijn ze:

 1. Een lijst praktische links voor je zakenrelaties
 2. How-to / Hoe te – lijstjes
 3. Wat als?
 4. Een vragenlijst voor je klanten over wat zij nog missen in het leven
 5. Achter de schermen
 6. Een kijkje in het leven van (de directeur, de Medewerker van de Maand)
 7. Uitdagingen
 8. Je all-time favorites
 9. Reviews en recenties
 10. Checklists
 11. Interessante video’s
 12. Biografie (van jou of de onderneming)
 13. Onderzoeken en cases
 14. Storytelling / succesverhalen
 15. Nieuws

Take your pick!

Bovenstaande onderwerpen weten je vast wel te inspireren tot een aantal blogs. Tijdens het schrijven van zakelijke blogs schieten er vaak ideeën binnen, omdat je deze onderwerpen kort aanhaalt in je blog bijvoorbeeld. Schrijf deze op en je hebt voorlopig weer voldoende onderwerpen om je zakelijke blogs gewoon met regelmaat te kunnen blijven plaatsen. Lukt het echt niet? Dan kun je je zakelijke blogs natuurlijk ook uitbesteden.