Instagram

Instagram logoBent u al zakelijk actief op Instagram? Het is net als Twitter en Pinterest een van de snelst groeiende sociale netwerken. Wereldwijd zijn er meer dan een miljard gebruikers die dagelijks de mooiste foto’s en video’s delen van wat ze meemaken. Bedrijven kunnen Instagram erg goed inzetten om écht gezien te worden en de verbinding aan te gaan met hun klanten.

Historie van Instagram

Instagram is in 2010 opgericht door Kevin Systrom en Mike Krieger als een app om foto’s te delen. Het unieke hierbij was dat er een laag / effect aan kon worden toegevoegd. Het bedrijf kwam groot in het nieuws toen Facebook baas Mark Zuckerberg het overnam voor 1 miljard dollar. De 10 personeelsleden waren in een klap allemaal miljonair.

Facebook heeft de app verder ontwikkeld en niet lang daarna ook een versie voor Android gebruikers gelanceerd. De afgelopen jaren is de app steeds populairder geworden. Met name jongeren gebruiken Instagram, want op Facebook vinden ze dat ze te veel advertenties te zien krijgen. Tot 30 oktober 2015 waren er geen advertenties op Instagram, maar inmiddels is het mogelijk om als bedrijf te adverteren op Instagram

Instagram zakelijk inzetten

Instagram werkt met foto’s en video’s. Het kost dus meer werk, dan het schrijven van een tweet op Twitter. U zult als bedrijf goed moeten nadenken hoe u Instagram gaat inzetten en met welk doel. Instagram is niet moeilijk om te gebruiken, maar u heeft wel creativiteit nodig om continu leuke foto’s te plaatsen. Door het toenemende aantal gebruikers gaan steeds meer Nederlandse zzp’ers en mkb’ers Instagram zakelijk inzetten.

Instagram trainingen en workshops

In onze social media trainingen komt Instagram vrijwel altijd ten sprake. U kunt er ook voor kiezen om een Instagram cursus te volgen of uw Instagram uit te besteden. Wij nemen u dan het werk uit handen en houden, in goed overleg met u, uw Instagram account bij.

– Instagram training
Leer in een dagdeel alles over het zakelijk gebruik van Instagram
– Instagram uitbesteden
Geen tijd om Instagram bij te houden? Wij doen het graag voor u!
– Adverteren op Instagram
Wilt u gericht een campagne houden op Instagram? Wij leren het ut!