Twitter

Twitter is een social netwerk waar personen en bedrijven met elkaar kennis en ervaringen delen in korte berichten genaamd tweets. U kunt Twitter vergelijken met een combinatie van MSN, SMS en bloggen, daarom wordt het ook wel een micoblogdienst genoemd.

Met ruim 700 miljoen accounts wereldwijd is Twitter een social media kanaal dat u zeker niet meer mag negeren. In Nederland zijn er ongeveer 7,6 miljoen geregistreerde accounts. Daarvan zijn er dagelijks 750.000 van actief. U kunt met deze personen zeer eenvoudig communiceren, hun vragen beantwoorden en nieuws delen. Twitter kunt u daarom zeker niet negeren in uw marketingmix.

Historie van Twitter

Twitter is in maart 2006 door Jack Dorsey bedacht en in juli 2006 gelanceerd. Sinds dien zijn het aantal accounts en gebruikers sterk gegroeid. Dit komt mede doordat bekende artiesten en bedrijven gebruik gingen maken van Twitter om te communiceren met hun fans en klanten. Tevens speelde twitter een belangrijke rol tijdens de Arabische lente.

Zakelijke mogelijkheden van Twitter

Doordat consumenten en bedrijven communiceren wat ze bezighoud en welke uitdagingen of problemen zij hebben, kunt u eenvoudig in dialoog met ze gaan. Als een klant klaagt over uw product op Twitter, dan bent u als bedrijf in staat om hier direct op te reageren. Het is dus een perfect medium voor een-op-een-marketing. Daarnaast kunt u eenvoudig en snel nieuws delen met uw fans en volgers op Twitter. Deze kunnen vervolgens uw nieuws retweeten of doorsturen naar hun netwerk. Zo wordt uw bericht viraal en kan er een buzz ontstaan.

Praktische trainingen en workshops over Twitter

Als u meer wilt weten over het gebruik en de zakelijke kansen van Twitter, dan kunt u bij ons diverse trainingen en workshops volgen. Hierin laten wij u zien hoe Twitter werkt en gaat u zelf direct met uw Twitter aan de slag. Daarnaast geven wij veel tips en truc’s over het dagelijks gebruik van Twitter.

Wij bieden diverse trainingsvormen aan, hieronder zijn deze te vinden.
Eén-op-één training Twitter
Hierin leggen wij u persoonlijk uit hoe u meer kunt halen uit Twitter
– Workshop Twitter
Volg samen met andere ondernemers een workshop over Twitter
In-Company Twitter training
Samen met uw collega’s leert uw meer over het zakelijke gebruik van Twitter
– Cursus Twitter
Leer alles over het zakelijk gebruik van Twitter