Facebook

Facebook is het grootste sociale netwerk ter wereld. Het is plek geworden waar personen en bedrijven op de hoogte blijven van wat hun vrienden en fans bezighoudt en wat er in de wereld speelt. Dagelijks delen miljoenen gebruikers wat ze aan het doen zijn en wat ze leuk vinden.

Met ruim één miljard accounts wereldwijd is Facebook absoluut een social netwerk dat u zeker niet mag negeren. In Nederland zijn er ongeveer 6,7 miljoen geregistreerde accounts. Hiermee is Facebook het grootste sociale netwerk van het land. De grootste groep gebruikers van Facebook bestaan voor ongeveer 40% uit de leeftijd 13 tot 35 jaar.

Historie van Facebook

Na het succes van wat kleinere projecten zoals Coursematch en Facesmash.com bedacht Mark Zuckerberg in februari 2003, toen hij op Harvard psychologie en computerwetenschappen studeerde, The Facebook. Dit werd direct niet gewaardeerd door Harvard, zijn beschuldigde hem met het onrechtmatig verkrijgen en misbruiken van foto’s van studenten. Welke straf Mark kreeg is nooit openbaar geworden, maar een jaar later is hij gestopt met zijn opleiding en heeft zich volledig gericht op Facebook.

Zakelijke mogelijkheden van Facebook

Facebook biedt voor ondernemers veel kansen om in contact te komen en te blijven met nieuwe en bestaande klanten. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat Facebook veel beter werkt in business-to-consumer markten, dan in business-to-business markten. Consumenten delen namelijk veel eerder dat zij een product of merk leuk vinden, dan dat bedrijven elkaar leuk gaan vinden. Als u dus actief bent in een B2C markt, dan kunt u d.m.v. een fan page eenvoudig met uw fans en klanten gaan communiceren. Daarnaast zijn ook de advertentie mogelijkheden zeer interessant.

Praktische trainingen en workshops over Facebook

Als u meer wilt weten over de zakelijke kansen van Facebook, dan kunt u bij ons diverse trainingen en workshops volgen. Hierin laten wij u zien hoe Facebook werkt en gaat u zelf direct met uw Facebook aan de slag. Daarnaast geven wij veel tips en truc’s over het dagelijks gebruik van Facebook.

Wij bieden diverse trainingsvormen aan, hieronder zijn deze te vinden.
– Eén-op-één training Facebook
Hierin leggen wij u persoonlijk uit hoe Facebook zakelijk inzit
Workshop Facebook
Volg samen met andere ondernemers een workshop over Facebook
– In-Company Facebook training
Samen met uw collega’s leert uw meer over het zakelijke gebruik van Facebook
Adverteren op Facebook
Bereik goedkoop precies de juiste doelgroep via Facebook Ads