Facebook test uitbreiding opties van gifjes

Gifjes worden steeds populairder op social media en we zien ze dan ook met grote regelmaat voorbij komen. Gifjes zijn bestandjes die bewegende beelden laten zien en deze beelden spelen steeds opnieuw af. Dit zorgt vaak voor een hilarisch effect. Facebook heeft ontdekt dat de gifjes steeds vaker een rol spelen in posts op het sociale netwerk.

Gifjes bestaan al bijna 2 jaar op Facebook

Gifjes zelf bestaan al langer, maar sinds 2015 is er ook de mogelijkheid om deze bewegende bestandjes op Facebook te posten. Dit kan gewoon in je tijdlijn, op de tijdlijn van iemand anders en bijvoorbeeld ook op Facebook Messenger. Facebook wil nu de mogelijkheden verder gaan uitbreiden door ook de optie te bieden de gifjes in comments te plaatsen.

De optie wordt nu getest

Het is op dit moment nog niet mogelijk om een gifje als comment te plaatsen. Wel kun je al foto’s als comment plaatsen, maar men beleeft toch meer plezier van een gif-bestand. Daarom is Facebook nu aan het testen met de mogelijkheid om ook gifjes te gebruiken in de comments. Een selectief groepje gebruikers is nu uitgebreid aan het testen hoe dit bevalt.

Facebook laat nog niet veel los

Facebook wil nog niet veel informatie loslaten over deze mogelijk nieuwe optie op het netwerk. Zo is het niet openbaar gemaakt hoeveel mensen de optie aan het testen zijn en wanneer de optie eventueel naar iedereen zal worden uitgerold. Het netwerk blijft vooral duidelijk aangeven dat het om een test gaat. Wel is duidelijk dat er op Facebook veel liefhebbers van gifjes zijn, dus het zou ons niet verbazen als deze mogelijkheid vrij snel wordt toegevoegd.

Doe eens een Facebook training!

Facebook verandert snel. Onlangs hebben we kennis kunnen maken met Facebook Stories en met de nieuwe manier om nepnieuws te markeren. Het lijkt erop dat het sociale netwerk nog veel voor ons in petto heeft. Wil jij helemaal up to date blijven? Volg dan eens een Facebook training of een leuke workshop!