Laat een gast blogger schrijven

Vaak is het bij een blog zo dat jijzelf alleen de auteur bent van de artikelen. Jij schrijft de hele dag interessante onderwerpen waar jouw doelgroep op zit te wachten. Wat je ook eens zou kunnen doen, is een gast blogger op jouw blog laten schrijven.

In mijn geval schrijf ik heel veel over social media. Ik zou een keer een grafisch vormgever kunnen uitnodigen om te vragen of dat hij een artikel kan schrijven over:
– De mogelijkheden van een QR-code
– Het belang van een goed logo
– Hoe je een huisstijl ontwikkelt

Nodig een gastschrijver uit op je site

Je kunt natuurlijk heel actief zijn op social media, maar als je niet echt een huisstijl of een logo hebt creëer je geen herkenbaarheid. Je probeert toch in je video’s en uitingen een zelfde kleurstelling en zelfde toon over te laten komen. Een grafisch vormgever heeft daar weer zijn kijk op en kan natuurlijk heel waardevolle tips geven, die ik weer met mijn lezers of volgers kan delen.

Stel je bent een actieve blogger, dan zou je op zoek kunnen gaan naar wat kleinere blogs, maar die wel heel erg gespecialiseerd zijn in een specifiek onderwerp. Door te vragen of die blogger wat zou willen schrijven over dat onderwerp op jouw blog, geef je natuurlijk ook publiciteit aan die andere schrijver. Zo kun je elkaar dus versterken en zorg je er dus voor dat jouw blog interessanter wordt voor jouw lezers en je hebt een nieuw onderwerp om te delen via Facebook, Twitter en LinkedIn. Daarmee genereer je traffic naar jouw website.

Gast bloggers uitnodigen voor je blog

In deze video leg ik nog eens uit waarom en hoe je gast bloggers uitnodigt om een blog voor je te schrijven.

Aan de slag met bloggen?

Als je na het zien van deze video meer wilt weten over content marketing, dan kun je bij TTM Communicatie een content marketing training volgen. Hierin leer je precies hoe je nieuwe klanten kunt krijgen door te bloggen.