6 WordPress SEO tips om hoog te scoren in Google!

wordpress seo tipsWil je dat je WordPress website beter scoort in de zoekresultaten? Dan is SEO, wat staat voor zoekmachine optimalisatie, iets waar je zeker rekening mee dient te houden. Tegenwoordig zijn er veel hulpmiddelen om je te helpen met een effectieve SEO. Pas deze zes SEO tips toe om je website naar de top in Google te brengen.

1 – Google Webmaster tool

Een handig hulpmiddel bij zoekmachine optimalisatie is de Google Webmaster tool. Door het te gebruiken zal je inzicht krijgen in je website. Zo krijg je een beeld van eventuele onduidelijkheden of problemen. Ook zie je als er foutmeldingen zijn. Verder is het mogelijk om een XML sitemap toe te voegen. Daarmee kan je er zeker van zijn dat de pagina’s van je site geïndexeerd worden door Google.

2 – Een snelle website

Je website moet snel laden als je in de zoekresultaten goed wil scoren. Als een bezoeker lang moet wachten tot een pagina van je website geladen is, gaat hij snel op zoek naar een andere website die wel snel laadt. Je kunt dit probleem oplossen door een goede webhosting te zoeken. Verder kun je de snelheid van je WordPress website ook verbeteren door zogenaamde cache plug-ins te gebruiken.

3 – Je website vindbaar maken met een SEO plug-in

Wordpress wordt als een goed CMS systeem beschouwd. Je kan er veel meer mee doen dan alleen maar je blog of site opzetten. Je kunt hiermee je website ook op een simpele manier beheren, waardoor je website beter vindbaar wordt. Er zijn diverse plug-ins die je kunt gebruiken om je website te optimaliseren. Een voorbeeld daarvan is de Worpress SEO by Yoast plug-in. Na de installatie van deze plug-in kun je elke pagina van je website makkelijk voor zoekmachines optimaliseren.

4 -De navigatie van Google robot  makkelijker maken

Het kan handig zijn om op elke pagina van je website een interne link te zetten zodat bezoekers kunnen zien op welke pagina ze zijn. Daarmee zal je ook ervoor zorgen dat de navigatie van de Google robot op je site makkelijker wordt. Hij kan dan al je pagina’s bezoeken. Deze links worden ook kruimelpaden genoemd. Met behulp van de Yoast plug-in is het ook mogelijk om automatisch en op een eenvoudige manier deze kruimelpaden zetten.

5 – Permalinks juist instellen

De zoekmachines, zoals Google, kijken naar de URL’s van pagina’s op je website om te weten te komen waarover je site gaat. Door de URL’s aan te passen kan een zoekmachine meteen zien waar je pagina over gaat. Dit kun je simpel instellen in WordPress door bij instellingen op Permalinks te klikken en je permalink structuur aan te passen.

6 – XML en HTML sitemaps maken

Op een sitemap staan alle links die naar de pagina’s op je website verwijzen. Als je een sitemap hebt kan je er zeker van zijn dat Google je hele website zal indexeren. De twee soorten sitemaps zijn XML en HTML. Er zijn plug-ins die automatisch een sitemap genereren, maar het is ook handmatig te doen.

Advies over SEO

Als je advies wilt over hoe je je website beter kunt laten scoren in Google, neem dan contact met mij op. Ik zal je dan mijn strategie vertellen hoe ik duizenden bezoekers per maand naar mijn site krijg! Mocht je aan de slag willen met social media, laat het mij dan weten. De invloed van social media en bloggen is namelijk hoog op je positie in Google. Wil je beginnen met bloggen, lees dan: 7 tips om direct te beginnen met bloggen.