Social media strategie succesvol opzetten presentatie

U weet dat u als ondernemer iets met social media wilt, maar wat precies is nog even de vraag. U weet ook dat er kansen liggen, maar niet hoe u deze nu het beste kunt benutten. Tijdens de “Social media Strategie” presentatie van TTM Communicatie is dat exact wat u leert. U ontdekt welke vormen van social media er zijn, hoe u hier gebruik van kunt maken en zo uiteindelijk tot een succesvolle social media strategie komt.

Social media strategie; begin bij de basis

Voor u zich met social media gaat bezighouden is een goede voorbereiding van groot belang. Zo zet u vanaf het begin een helder beeld van uw bedrijf neer, waar uw potentiële klanten u in herkennen. De grootste valkuil waar veel ondernemers instappen is dan ook om maar wat op goed geluk te proberen. Dit doet vaak meer kwaad dan goed, omdat het publiek geen duidelijk profiel van u ziet.

Uw online profiel

Tijdens het ontwikkelen van een social media strategie bepaalt u vervolgens hoe u zich online wilt profileren. Hierbij is het belangrijk om na te denken hoe u informatie naar buiten brengt, maar zeker ook hoe u omgaat met informatie die klanten aan u geven. Social media is immers tweerichtingsverkeer, waarbij het publiek op bepaalde momenten een reactie van u verwacht.

De kracht van webcare

Ook is het van belang om negatieve signalen over uw bedrijf op te vangen en hierbij op een dienstverlenende manier te reageren. Mensen verwachten dit vaak niet en zijn aangenaam verrast wanneer u een klacht die op social media is geuit signaleert en oplost. Zo maakt u van een negatieve uiting een positieve ervaring. Dit soort kansen en nog veel meer mogelijkheden ontdekt u tijdens de presentatie “Social media Strategie” van TTM Communicatie. Neem gerust eens contact op voor meer informatie!

Neem contact met ons op voor een:

Voorstel op maat Optie voor spreker boeken