Van 0 naar 100K bezoekers p/m in één jaar

meer bezoekers op je website

Meer bezoekers op de website, dat wil natuurlijk iedereen! De vraag is natuurlijk hoe je dat doet. Een Amerikaanse website heeft de vorderingen gedurende een jaar bijgehouden en ontdekte zo dat het mogelijk is om van 0 naar 100K bezoekers per maand te gaan in slechts een jaar tijd. Om dit voor elkaar te krijgen werd er een blog gerealiseerd op de website.

Meer bezoekers op je website

Wil jij ook meer bezoekers op je website? Dan kun je je eens laten inspireren door de stappen die de Amerikaanse website, met een blog over caloriegeheimen, heeft ondernomen om daadwerkelijk van 0 naar 100K maandelijkse bezoekers te gaan in slechts twaalf maanden. Wij hebben de stappen voor je genoteerd.

1. Leer je markt goed kennen

De Amerikaanse website richt zich voornamelijk op de fitnessbranche. Er werd veel tijd besteed aan het leren over deze markt. Het is belangrijk om jouw branche goed te kennen, om te ontdekken wie de influencers zijn en te bekijken hoe vaak de concurrent blogt. Je kunt hierbij handige tools inzetten, zoals SEMRush of Hotjar.

2. Doe een keyword onderzoek

Het is belangrijk om een gedegen keyword onderzoek te doen, zodat je weet welke keywords je kunt opnemen in je blogartikelen. Houd hierbij ook rekening met wat de concurrentie doet. Zorg ervoor dat je niet geobsedeerd raakt door het gebruik van keywords. Je gebruikt er dan al snel te veel en dit kan tegen je werken.

3. Stel een publicatieplan op

Het is goed om een plan op te stellen voor het publiceren van je blogs. Om meer bezoekers op je website te krijgen is het goed om actief te blijven, al is het niet nodig om dagelijks te bloggen. De Amerikaanse website plaatste 10 blogs op de eerste dag dat deze online kwam en plaatste er vervolgens steeds drie per week. Zorg er wel voor dat je je echt aan je vaste publicatiedagen houdt.

4. Hoogwaardige content

Blogs moeten wel écht iets vertellen. Iedere blogtekst moet een waardevolle toevoeging zijn. Je moet dus zorgen voor hoogwaardige content waar de lezer echt iets aan heeft. Dit zorgt er ook voor dat mensen aandachtiger lezen en dus langer op je website blijven. Dit doet je ranking in Google ook goed.

5. Besteed aandacht aan SEO

Zoekmachine optimalisatie heeft zeker de aandacht nodig. Zorg voor voldoende aandacht aan je technische SEO, je on-page SEO en je off-page SEO. Geef je blogs een goede indeling, met sterke titels en goede subtitels. Gebruik keywords en ondersteunende keywords en zorg voor goede interne en externe links.

6. Blijf je blogteksten promoten

Meer bezoekers op je website krijg je door ze de mogelijkheid te bieden om naar je website te gaan. Mensen kunnen niet raden dat er interessante content op je website staat, dus je moet blijven promoten. Social media is hier een goede optie voor, maar je kunt ook naar je blogs verwijzen in een digitale nieuwsbrief bijvoorbeeld.

7. Vergeet vooral je lezers niet

Veel aandacht gaat natuurlijk uit naar de website zelf, naar de zoekmachines en het verkrijgen van de beste rankings. Toch moet je de lezers zeker niet vergeten. Uiteindelijk moeten zij je content interessant vinden om het weer door te delen. Je hebt ze nodig.

Gaat het jou ook lukken?

Het is het Amerikaanse bedrijf gelukt om met deze 7 punten in een jaar tijd van 0 naar 100K lezers per maand te gaan. De vraag is natuurlijk of het jou ook gaat lukken. De bovenstaande punten gaan je zeker een eind op weg helpen. Lukt het je toch niet, om welke reden ook, dan kun je het bloggen altijd nog uitbesteden.