Hoe maak ik een pagina aan in WordPress?

In WordPress zijn er grofweg twee manieren om een bericht op een website te publiceren. De eerst is berichten en de tweede pagina’s. Berichten worden meestal gebruik voor nieuwsberichten en blogs. Pagina’s zijn voor het maken van meer statische pagina’s. Hoe maakt u nu zo’n pagina en hoe zet u hem goed in het menu? In dit artikel leest u het.

Stap 1: Ga naar Pagina’s

Aan de rechterkant zit een menu. Klik daar op Pagina’s en selecteer ‘Nieuwe pagina’.

pagina selecteren in menu

Stap 2: Selecteer bovenliggende pagina

Voordat u een titel gaat plaatsen is het eerst aan te raden om de locatie van de site op de site te bepalen. Aan de rechterkant klikt u op ‘Hoofd’ en hier selecteert u de pagina waar u de nieuwe pagina onder wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn: www.website.nl/locaties/nederland/xxxx.

selecteer hoofd van de pagina

Stap 3: Vul nu uw pagina

Begin met het invullen van de titel en plak uw tekst in het grote blok eronder.

tekst op pagina zetten

Stap 4: Pagina publiceren

Om uw pagina ‘live’ te zetten moet u deze publiceren. Dit kunt u doen middels de blauw knop rechts in de sidebar.

pagina publiceren wordpress

SEO van uw pagina

Gefeliciteerd met uw nieuwe pagina! Nu wilt u natuurlijk veel bezoekers gaan krijgen. Om dit te realiseren is het belangrijk dat de SEO van uw website optimaal is. Wij geven graag een praktische cursus SEO hoe u uw website kunt optimaliseren voor Google. Daarnaast geven we ook graag advies over uw social media.