Facebook Like Box verdwijnt en wordt Page Plugin

De Facebook Like box, wie kent hem niet? Per 23 juni 2015 gaat de like box verdwijnen van Facebook. De vervanger wordt de Page Plugin, die het volgens de bronnen zou moeten “maken”. Wij leggen je uit hoe je er mee om moet gaan, wat het is, en hoe je het je in je voordeel kan gebruiken.

De nieuwe Page Plugin

De grootste verandering van de nieuwe page plugin t.o.v. de oude like box is de lay-out. Er zijn wat nieuwe aanpassingen gekomen, ook i.v.m. de programmeer taal, maar vooral heeft Facebook besloten de lay-out aan te aanpassen.

Lay-out van de plugin

Een van de veelbelovende nieuwe functies is het feit dat je zelf heel gemakkelijk de lay-out kunt aanpassen zonder dat het moeite kost. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een mooie achtergrond-foto neerzetten bij de page plug-in waardoor je bedrijf beter overkomt bij de bezoeker van je website.

facebook like box plugin

Delen wordt eenvoudiger

Een andere nieuwe functie is dat je nu meteen naast de like button de pagina eenvoudig kan liken. Zo kunnen andere mensen eerder jouw bedrijf zien, omdat het delen een stuk vlotter gaat, en dus is de kans op verkoop groter.

Aan de slag met Facebook

Als je succesvol aan de slag wilt gaan met Facebook moet je natuurlijk wel goed weten wat je exact met de page plug-in kunt en hoe iets op Facebook kunt delen. In onze Facebook training lees je precies wat je gaat leren.