Bloggen is niet moeilijk, je moet het gewoon doen!

Vorige week was ik bij een masterclass acquisitie in Buren. Tijdens de presentatie kwamen er veel tips langs hoe je nieuwe klanten kunt krijgen. Een ervan was door te bloggen. Je zou verwachten dat iedere ondernemer inmiddels wel aardig aan het bloggen is geslagen, maar niets is minder waar. Van de 40 aanwezige ondernemers waren er slechts 3 actieve bloggers. Bloggen is niet moeilijk, je moet het gewoon doen!

Stok achter de deur

Tijdens de borrel na afloop van de masterclass kwam ik Wendy Edens tegen van The simple Life Company. Ze vertelde me dat ze weinig inspiratie had voor het schrijven van een blog voor haar bedrijf. Als personal assistant zijn er naar mijn mening honderden onderwerpen waarover je kunt bloggen. Na wat titels bedacht te hebben kwam Wendy op een goed idee voor een blog en samen maakten we de structuur van het artikel.

De basis stond nu, het was nu alleen nog een kwestie van schrijven. Veel ondernemers zeggen dan: ‘Dat doe ik morgen wel even’…. met als gevolg dat het er nooit van komt. Om de druk wat op te voeren stelde ik het volgende voor: Wendy moest binnen 24 uur het blog op haar website hebben staan, anders moest ze mij een bioscoopbon geven. Lukt het haar, dan zal ik haar artikel delen onder mijn paar duizend connecties.

Blog schrijven

Toen begon het wachten. Ik ging de dag erna gewoon mijn social media training geven aan een klant en rond 21:30 kwam daar het goede nieuws van Wendy binnen. Haar blog ‘Er gaat meer uit dan erin komt!‘ stond online! Een prima blog, goed geoptimaliseerd en leuk geschreven. Ik heb vervolgens haar blog gedeeld via Twitter en LinkedIn naar mijn connecties.

Begin gewoon met bloggen

Hoe leer je het beste fietsen? Door het lezen van een boek of door het te proberen? Stop met twijfelen, je hebt kennis genoeg om leuke blogs te schrijven! Pak een grote mok thee, zet Facebook uit en je iPhone even uit en ga schrijven! Lukt het nu echt niet, dan kun je een training zakelijk bloggen bij mij volgen.