Pinterest

Pinterest logoPinterest is het snelst groeiende sociale netwerk ter wereld. Vergelijk Pinterest met een online prikbord waar foto’s en video’s worden gedeeld. Door deze te voorzien van een omschrijving kunnen mensen ze gemakkelijk ‘pinnen’ en doorklikken naar uw website.

Wereldwijd is het aantal gebruikers hard aan het groeien en ligt momenteel rond de 13 miljoen. In Nederland is Pinterest nog niet doorgebroken bij het brede publiek. Er zijn wel enkele bedrijven zoals: Hema, Peugeot en Thomas Cook actief op Pinterest.

Historie van Pinterest

Pinterest is in maart 2010 gelanceerd in de bètaversie door Ben Silbermann. Op dat moment had hij nooit kunnen dromen dat dit het snelst groeiende sociale netwerk ooit zou worden. In de eerste 9 maanden maakte maar liefst meer dan 10 miljoen gebruikers een account aan. In augustus 2011 werd deze site opgenomen in de top 50 beste websites van 2011 in Time magazine.
Pinterest app icon

Zakelijke mogelijkheden van Pinterest

Pinterest biedt ook volop zakelijke mogelijkheden voor ondernemers. Wanneer u eigen prikborden maakt en hier foto’s op deelt, zijn er altijd gebruikers die interesse krijgen in een van die prikborden. Er is geen reclametekst voor nodig, geen lokkertjes: de foto’s zeggen voldoende. Wanneer u met regelmaat het prikbord update, blijven de bezoekers komen. Daarnaast is Pinterest een prima tool voor webshop’s om te linkbuilden en om meer verkopen te realiseren.

Praktische trainingen en workshops over Pinterest

Als u meer wilt weten over het gebruik en de zakelijke mogelijkheden van Pinterest, dan kunt u bij ons diverse trainingen en workshops volgen. Hierin laten wij u zien hoe Pinterest werkt en gaat u zelf direct aan de slag. Daarnaast geven wij veel tips en truc’s over het dagelijks gebruik van Pinterest.

Wij bieden diverse trainingsvormen aan, hieronder zijn deze te vinden.
– Eén-op-één training Pinterest
Hierin leggen wij u persoonlijk uit hoe u meer kunt halen uit Pinterest
– Workshop Pinterest
Leer samen met uw collega’s de mogelijkheden van Pinterest