11 Instagram tools voor marketeers (gratis)

Instagram tools

Op Instagram draait het natuurlijk allemaal om beeld. Juist omdat het allemaal om beeld draait is het lastig om op te vallen met een gewone foto of video. Je moet iets speciaals doen en dan bedoelen we niet het gebruik maken van de filters die Instagram beschikbaar stelt.

Instagram tools

Er zijn tegenwoordig veel Instagram tools en apps die je zeker goed kunt gebruiken als je jouw zakelijke Instagram een boost wilt geven. Wij hebben 11 leuke en praktische Instagram tools voor je opgezocht die je kunt inzetten bij het behalen van (meer) succes op Instagram.

1. Animoto

Deze Instagram tool is ideaal om in te zetten bij het maken van unieke video’s en foto’s. De tool zorgt ervoor dat je op heel eenvoudige wijze echt iets bijzonders maakt van je foto- en videomateriaal. Perfect in te zetten als je echt op wilt vallen op Instagram. Juist omdat Animoto zo gebruiksvriendelijk is kan iedereen er het maximale uithalen.

2. Photo Wonder

Je kunt natuurlijk eindeloos veel filters over een foto gooien om er iets bijzonders van te maken, maar je kunt ook in een paar tikken special effects toevoegen aan je foto. Dan weet je zeker dat je iets bijzonders post op Instagram. Deze special effects voeg je aan je foto’s toe met Photo Wonder. Wereldwijd werd deze app al meer dan 100 miljoen keer gedownload. Dat zegt natuurlijk alles over de kwaliteit van deze app.

3. Instaframe

Soms wil je gewoon meerdere foto’s als één geheel op Instagram posten. Denk aan fotomateriaal van producten, van een evenement of misschien wel een personeelsuitje. Je hoeft niet te gaan klungelen met verschillende apps om er een mooi geheel van te maken. Alles wat je nodig hebt voor het maken van een goede collage vind je in Instaframe. Deze Instagram tool maakt het bijzonder eenvoudig om de meest pakkende collages te maken.

4. Statigram

Statigram is een Instagram tool die voor de gebruikers van het sociale netwerk gratis is. Je kunt deze tool gebruiken op je tablet of je smartphone, maar ook op de laptop of desktop. Het is vooral voor bedrijven een superhandige tool, vooral omdat je inzicht krijgt in de statistieken van je account. Daar kun je veel informatie uithalen. Daarnaast kun je hier ook diverse contests mee creëren en er zijn meerdere mogelijkheden om de betrokkenheid te vergroten.

5. VSCO

Met deze app heb je je eigen Instagram feed meteen bij de hand om te kijken of je volgende foto goed in je feed past. Verder kun je kiezen uit fijne filters en kun je gemakkelijk makkelijk de helderheid, temperatuur en het contrast aanpassen. De kracht van VSCO zit hem in de subtiele, ‘analoog-achtige’ filters.

6. Snapseed

Snapseed kun je vergelijken met de app die hierboven toegelicht werd, VSCO. Maar Snapseed heeft weer een andere functie. Wil je bijvoorbeeld niet je hele foto oplichten maar een bepaald deel van de foto? Dat kan! Met een handig penseel kun je kiezen welke delen van je foto je wilt oplichten en welke niet!

7. Hyperlapse

Heeft jouw Instagram feed alleen maar foto’s en video’s en wil je eens wat anders? Dan is Hyperlapse iets voor jou! In deze app kun je time lapses maken als een professional! Versnel of vertraag je video tot 12 keer. Je krijgt een cinematic-achtige video en het lijkt net alsof je die met dure apparatuur hebt gemaakt, terwijl je hem gewoon met je telefoon hebt gemaakt.

8. Moldiv

Moldiv kun je gebruiken om mooie ‘magazine-style’ collages mee te maken. Met deze app haal jij meer uit je foto’s. Zo kun je vanaf je telefoon heel makkelijk verschillende vakantiefoto’s samenvoegen tot een mooie collage. Je kunt er voor kiezen om deze dan gelijk op Instagram te posten, maar je kunt hem ook uploaden op een fotokaartenwebsite, en zo je collage als ansichtkaart versturen. Hartstikke leuk en origineel! Uiteraard kun je ook ‘gewone’ collages maken met deze app.

9. PIP Camera

De PIP Camera is een uitstekende app voor als je je foto’s een creatieve draai wil geven. Met het gebruik van de PIP Camera heb je een zogenaamde ‘pic-in-pic’-stand die elke foto een bijzondere uitstraling geeft. PIP maakt het ook mogelijk om een kunstfilter te plaatsen. Daarnaast kun je in deze app collages maken en direct met de app foto’s maken.

10. Typorama

Een mooie visual maken? Deze app maakt van je foto’s een mooi typografisch design. Het enige wat je hoeft te doen is een achtergrond te kiezen en je tekst te typen, want Typorama doet de rest. Je kunt kiezen uit talloze lettertypes en layouts. Iedereen kan ermee werken! Het werkt namelijk heel gemakkelijk en je hebt helemaal geen ontwerpervaringen nodig. Met Typorama kun je zelfs flyers ontwerpen of gebruiken om een achtergrond voor je telefoon te maken.

11. Prisma

Met de combinatie van Prisma en je eigen gemaakte foto’s maak je er haast een ware Picasso van! De app maakt van je foto’s een echt kunstwerk. De stijlen die Prisma gebruikt, zijn namelijk van bekende kunstenaars. De mogelijkheden in deze app zijn bijna eindeloos. Sinds kort heeft Prisma ook een feed waarin je andere gebruikers kunt volgen.

Succes halen uit Instagram

Bedrijven willen natuurlijk succes halen uit Instagram, maar hoe doe je dat nu precies? Ben jij wel actief op Instagram, maar lukt het je niet om echt goed ‘zichtbaar’ te zijn? Dan kunnen wij je helpen. Volg bijvoorbeeld eens een Instagram training!