1 miljard Instagram gebruikers in 2017?

Instagram is lekker bezig! De volgende mijlpaal is namelijk alweer behaald. In december 2016 mocht het sociale netwerk gebruiker 600 miljoen binnenhalen en nu, zo’n vier maandjes later, is gebruiker 700 miljoen al binnen. Dat gaat als een trein! Vooral Instagram Stories zorgt voor de snelle toename van Instagram gebruikers. Instagram weet hiermee steeds sneller meer nieuwe ‘klanten’ binnen te halen. Het netwerk deed er een half jaar over om van 500 miljoen gebruikers door te stomen naar de 600 miljoen, dus in dit tempo kan Instagram in 2017 de 1 miljard leden bereiken.

Instagram Stories is immens populair

In januari van dit jaar werd Instagram Stories dagelijks gebruikt door gemiddeld 150 miljoen leden en vandaag de dag zijn dit er elke dag 200 miljoen. Het is dus duidelijk dat Instagram Stories het gouden ei van Instagram is. Natuurlijk wordt er nog altijd gewerkt aan uitbreidingen en nieuwe mogelijkheden, waardoor het helemaal geen gek idee is dat de miljard gebruikers dit jaar nog bereikt kan worden.

Gaat Instagram Facebook inhalen?

Facebook heeft inmiddels al meer dan een miljard gebruikers, net als WhatsApp, maar het zou zomaar kunnen dat Instagram deze twee giganten toch gaat inhalen. Zeker met de komst van Instagram Stories groeit het sociale netwerk namelijk wel heel erg hard. In 2015 had Instagram namelijk maar de helft van het aantal leden dat het nu heeft. Instagram heeft wel Twitter en Snapchat al ruimschoots ingehaald. Sterker nog, het is dubbel zo groot als Twitter.

Paniek tijdens de storing

Op 24 april 2017 hadden Instagram gebruikers last van een storing bij Instagram. Het was zelfs zo erg dat Instagram Twitter moest aanspreken om aan leden duidelijk te maken dat de storing was opgemerkt en dat eraan werd gewerkt. Binnen korte tijd was er al behoorlijke paniek ontstaan op social media. Facebook stond vol met posts over Instagram en mensen maakten zich veel zorgen dat zij iets zouden missen. Dit geeft toch wel aan hoe groot de rol is die Instagram in korte tijd is gaan spelen in de levens van inmiddels dus 700 miljoen mensen.

Alles weten over Instagram?

Wil jij écht alles weten over Instagram, bijvoorbeeld over hoe je het in kunt zetten voor je bedrijf of hoe je er de meeste voordelen uit kunt halen? Onze Instagram training is natuurlijk altijd helemaal up to date.