Instagram: 10 dingen om te posten

zakelijk instagram

Instagram is uitstekend zakelijk in te zetten, maar het is voor veel bedrijven ook lastig om steeds weer nieuwe dingen te vinden om te posten. Het valt ook niet mee om met regelmaat unieke visuele content te posten.

10 tips voor Instagram posts

Er is vaak meer dan voldoende te vinden om op Instagram te posten, maar vaak worden deze dingen gewoonweg over het hoofd gezien. Soms zijn het de meest simpele dingen die het heel goed doen op Instagram. Wij geven je 10 tips voor zakelijke Instagram posts.

1. Achter de schermen

Betrokken klanten zijn goede klanten. Je kunt je prospects en klanten meer bij je bedrijf betrekken door zo af en toe eens een kijkje achter de schermen te geven.

2. Producten of diensten

Het is niet de bedoeling om keiharde reclame op Instagram te posten. Hier worden veel mensen niet vrolijk van. Maak er een kunst van om met visueel materiaal subtiel een product of dienst onder de aandacht te brengen.

3. Inspirerende quotes

Quotes, gezegden, spreekwoorden.. Soms passen ze perfect bij een moment en zijn ze ideaal om te delen met je volgers op Instagram. Motiveer, inspireer en geef stof tot nadenken. Daar houden mensen van!

4. Platte afbeeldingen

Een platte afbeelding is een foto die vlak gemaakt is, meestal van een wat grotere afstand, om overzichtelijk ieder element op de foto te kunnen krijgen. Dit soort foto’s zijn het meest populair onder de zakelijke posts op Instagram.

5. Call to action

Moedig met je posts aan om te reageren. Ga op een unieke wijze aan de slag met een visuele call to action en voeg natuurlijk de juiste hashtags toe om meer betrokkenheid te realiseren.

6. Start een unieke reeks

We kennen allemaal Throwback Thursday wel. De persoon die dit bedacht heeft, heeft precies begrepen wat een unieke reeks kan doen. Dit kun jij ook. Start een unieke reeks die wekelijks terugkeert en mensen gaan ernaar uitkijken.

7. Omgekeerde wereld

Als je het eenmaal voor elkaar hebt om een goede wekelijkse reeks neer te zetten waar meerdere mensen aan meedoen, dan kun je het eens omkeren. Bekijk wat de mooiste afbeeldingen zijn van anderen, die speciaal voor jouw reeks zijn gepost, en vraag toestemming om deze op je zakelijke Instagram te zetten. De maker van de foto zal hier heel trots op zijn en je meer waarderen, terwijl jij direct weer een post hebt.

8. Presenteer medewerkers

Als je een groter bedrijf hebt, dan kun je op Instagram posten over je medewerkers. Wat dacht je van een medewerker van de week of van de maand? Je kunt ook eens een medewerker aan het werk laten zien. Zo combineer je het met een kijkje achter de schermen.

9. Posts over anderen

Je hoeft op Instagram niet alleen over je eigen bedrijf te posten. Je kunt ook eens iets delen over iemand die jou inspireert. Deze persoon zal dat zeker waarderen en wil je later misschien wel een dienst terug bewijzen.

10. Aanbevelingen

Aanbevelingen zijn natuurlijk altijd iets om trots op te zijn. Waarom delen we deze dan niet op Instagram? Aanbevelingen zijn ideaal om op Instagram te posten, vooral omdat ze een eerlijk beeld van je bedrijf bieden.

Instagram training

Wil jij écht alles weten over het zakelijk effectief inzetten van Instagram? Dan kun je natuurlijk bij ons terecht voor een doeltreffende Instagram training!