Deze 9 LinkedIn foto’s kunnen écht niet

Linkedin profielfoto

LinkedIn foto’s zijn belangrijker voor je profiel dan bijvoorbeeld Facebook foto’s. Uiteindelijk draait LinkedIn toch om je business en Facebook is meer van ‘lang leve de lol’. Toch zien we nog heel wat profielen op LinkedIn voorbij komen met een foto die écht niet kan op LinkedIn.

Gebruik deze foto’s nooit op LinkedIn

Wij hebben eindeloos veel LinkedIn profielen gezien door de jaren heen. Hierdoor hebben we natuurlijk ook al extreem veel profielfoto’s voorbij zien komen. Om veel foto’s kun je best lachen, maar dit is nu net het probleem. Dat is dus niet de bedoeling als het om een LinkedIn foto gaat. Wij hebben 9 soorten foto’s voor je genoteerd die écht niet kunnen op LinkedIn.

1. Aandachtfoto

Iedereen wil weleens aandacht. Het is prima als je op LinkedIn aandacht wil trekken, maar doe dit dan bijvoorbeeld door kennis te delen. Dit doe je niet met een foto waar je op staat met een blauw oog, met een gebroken been of een vinger in het verband. Dit is echt de verkeerde manier van aandacht trekken op LinkedIn.

2. Actiefoto

Fantastisch dat je in je vrije tijd actief aan voetbal of volleybal doet, maar dit is niet waar je mee op wilt vallen op LinkedIn. Natuurlijk ben je trots op dat doelpunt of die perfecte block, maar je LinkedIn connecties hebben hier niets aan. Je zult er je Facebook vrienden een groter plezier mee doen.

3. Verknipte foto

Je hebt de perfecte foto van jezelf gevonden (vind jij), maar er is één nadeel. Je moeder staat er ook op. Geen probleem. Die snij je er gewoon even af. Het gevolg is dat je een raar uitgesneden foto hebt waarop óf een deel van jou ontbreekt óf een deel van een ander op te zien is. Dit is niet helemaal de bedoeling.

4. Mammafoto

Als ouder ben je natuurlijk ontzettend blij met je kinderen. Dan mag je best laten zien, maar dit doe je niet op LinkedIn. We zien soms foto’s voorbij komen waar daadwerkelijk alleen de kinderen op staan. Kinderen zitten niet in de business. Foto’s van kinderen (of huisdieren) horen niet thuis op LinkedIn profielen.

5. Wegkijkfoto

Het lijkt er soms op dat mensen iets heel anders interessant vinden dan de camera. Ze kijken dus weg van de camera in plaats van in de camera. Dit kan een mooi effect geven, maar meestal is het toch een wat eigenaardige foto. Mensen willen ‘contact’ met jou maken via je profielfoto. Juist daarom is het belangrijk om goed in de camera te kijken.

6. Kantoorfoto

Je hebt een fantastisch profiel. Compleet ingevuld en netjes verzorgd. Vervolgens plaats je de gevel van je kantoorgebouw op LinkedIn als je profielfoto. Zo jammer! Wil je deze foto echt op LinkedIn gebruiken? Plaats deze dan als achtergrondfoto. Ditzelfde geldt overigens voor een bedrijfslogo. Je profielfoto op LinkedIn moet jouw gezicht bevatten en niet het ‘gezicht’ van je bedrijfspand of logo.

7. Spiegelselfies

Natuurlijk is er niet altijd iemand in de buurt om even een foto van je te schieten. Een selfie kan best mooi lukken, maar ga niet met spiegels aan de slag. Dit soort spiegelselfies worden op een vrijetijdskanaal als Facebook al niet erg meer gewaardeerd, dus zeker niet op LinkedIn.

8. Nepfoto

Met ‘nepfoto’ bedoelen we de foto die veel te veel bewerkt is. Het ene filter na het andere is over de foto heen gegaan, waardoor je eerder op een pop lijkt dan op je echte ik. Zonde, want het is juist je echte ik die mensen willen zien. Maak je niet zo druk om een sproetje, een puistje of een littekentje. Zo ben jij en die ‘jij’ willen professionals zien.

9. De 1000-ling

Ken jij ze? Al die mensen op LinkedIn die als twee druppels water op elkaar lijken? We bedoelen het standaard silhouet van LinkedIn. Als je geen LinkedIn foto plaatst, dan wordt er een nietszeggend silhouet getoond. Dit zorgt ervoor dat je onbetrouwbaar overkomt, dus zorg snel voor een goede profielfoto.

LinkedIn training

Je LinkedIn profielfoto is dus heel belangrijk. Deze foto kan je maken of breken op LinkedIn. Toch is de rest van je profiel natuurlijk ook belangrijk. Hoe kun jij je profiel het best vormgeven en hoe zet jij LinkedIn het best in voor je business? Leer LinkedIn echt kennen via onze speciale LinkedIn training.