Twitter filters: hoe gebruik je ze?

Al enige tijd geleden selecteerde Twitter een aantal gebruikers, de zogenaamde ‘verified Twitteraars’, die gebruik mochten maken van een nieuwe feature. Deze specifieke gebruikers konden Twitter filters inzetten. De test verliep goed, en dit betekent dat ook jij nu gebruik kan maken van de Twitter filters.

Een 2-in-1 functie

Eigenlijk wordt er een combinatie gemaakt tussen twee functies, namelijk een kwaliteitsfilter en een instelling voor notificaties. Makkelijk gezegd gaat het dus om een feature die het filteren van notificaties mogelijk maakt. Natuurlijk kan dit heel effectief zijn wanneer je op je business page veel volgers hebt, waardoor je ook veel notificaties krijgt. Je krijgt dan ook veel notificaties waar je eigenlijk niets mee doet of kunt, maar het neemt wel tijd in beslag om deze te bekijken. Dit kan nu dus anders.

Minder openheid op Twitter

De Twitter filters zijn niet alleen handig als je veel notificaties ontvangt, maar zijn natuurlijk ook goed in te zetten als je niet zo’n fan bent van de openheid op Twitter. Hier is het zogenaamde kwaliteitsfilter dan weer voor. Hiermee kan je bijvoorbeeld zorgen voor het uitsluiten van schadelijke, hatelijke, vervelende of andere ongewenste tweets van mensen die niet in jouw volgerslijst voorkomen. In het vervolg hoef jij deze tweets dus niet meer tegen te komen op je bedrijfspagina.

Hoe stel je dit in?

Het is heel eenvoudig om gebruik te maken van de Twitter filters. Je kan hiervoor de volgende stappen volgen:

  1. Zorg ervoor dat je minimaal Twitter update 6.60 geïnstalleerd hebt staan.
  2. Ga naar het Meldingen tabblad.
  3. Klik op het tandwiel, aan de linker bovenzijde van je scherm.
  4. Zet de twee schakelaars helemaal bovenin op groen.
  5. De twee Twitter filters zijn geactiveerd.

Ik zie geen tandwiel in het tabblad!

Dat kan! Het is zo dat Twitter nog bezig is met het uitrollen van de Twitter filters, waardoor nog niet iedereen er gebruik van kan maken. Heb dan nog even geduld en probeer het af en toe eens. De optie verschijnt vanzelf.

Twitter training

Twitter biedt veel mogelijkheden voor ondernemers, maar voor veel professionals is het toch ook lastig om te ontdekken hoe je dit nu aanpakt. Kan jij wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan is onze Twitter training een goede optie.