Instagram Stories van anderen verbergen

instagram stories verbergen

Instagram Stories vierde deze week feest. De functie bestaat namelijk precies een jaar. Dit is zeker reden voor een feestje, want Instagram Stories heeft het sociale kanaal bizar veel extra succes bezorgd. Er zijn mensen die dagelijks een Story posten en er zijn mensen die dit wekelijks of maandelijks doen. Zowel particulieren als bedrijven maken met enthousiasme Instagram Stories en dat mag dan toch wel gevierd worden. Maar niet iedereen is altijd even blij met de verhalen van anderen.

Geen meldingen meer van Instagram Stories

Het kan natuurlijk zijn dat je, om welke reden ook, even geen Instagram Stories meer van iemand wilt zien. Eerder al hebben we je een stappenplan gegeven waarmee je je eigen Instagram Stories kunt verbergen voor bepaalde contacten. Nu leggen we je de andere kant uit. Hieronder vind je het stappenplan om Instagram Stories van anderen te verbergen op jouw tijdlijn:

  • Ga bovenin je tijdlijn naar de lijst Verhalen.
  • Selecteer de persoon of personen waarvan je de Instagram Stories niet wilt zien.
  • Houd de avatar wat langer ‘ingedrukt’ dan wanneer je gewoon zou aanklikken.
  • Onderin je scherm zie je een menu openen. Klik op Uitschakelen.
  • Je krijgt nu geen Instagram Stories meer te zien van deze persoon.

Klaar om weer Instagram Stories te zien?

Het kan natuurlijk zijn dat je na een tijdje besluit dat je de Instagram Stories toch weer wilt zien. Je kunt dit heel eenvoudig instellen. In je lijst Verhalen kun je swipen naar de rechterkant. Hier zie je de avatars van je vrienden verschijnen. De personen waarvan je de Instagram Stories hebt afgeschermd hebben een lichtere avatar. Je kunt de avatar even vasthouden om het tonen van Instagram Stories weer in te schakelen. Wil je de Instagram Stories niet inschakelen, maar eenmalig de verhalen van deze persoon bekijken? Dan kun je de avatar kort aanklikken.

Volg eens een Instagram training

Instagram staat niet stil. Sterker nog, het sociale netwerk blijft voortdurend in beweging. Het is dan ook niet moeilijk om een beetje achterop te raken. Dit gaat bijna vanzelf. Heb jij het idee dat je niet meer helemaal bij bent met alle ontwikkelingen, maar wil je Instagram wel optimaal inzetten voor je business? Volg dan eens een Instagram training bij ons.