Facebook Stories: binnenkort op je app!

Instagram Stories is gigantisch succes en wanneer iets een succes is op social media, dan kun je er eigenlijk op wachten dat Zuckerberg met een antwoord komt op Facebook. Binnenkort mag je Facebook Stories gaan uitproberen. Mensen die ook gebruik maken van Snapchat zullen misschien wat vreemd opkijken of juist direct een heel vertrouwd gevoel krijgen, want het is een vrijwel identieke kloon van deze app. De kloon zal boven de news feed verschijnen.

Facebook Stories en Instagram Stories: met dank aan Snapchat

Snapchat is populair, maar niet zo populair als de sociale giganten Facebook en Instagram. Ergens is dit wel wat vreemd, want Instagram maakte een vrijwel identieke kopie van Snapchat en maakte er een daverend succes van onder de naam Instagram Stories. Dit sociale netwerk heeft hiermee een succes van maar liefst 150 miljoen gebruikers elke maand bereikt. Het is dan ook wel zo eerlijk om te zeggen dat Facebook Stories ook gewoon, direct of indirect, het idee van Snapchat is.

Facebook Stories nog niet in Nederland beschikbaar

Het uiterlijk van Facebook Stories zal je niet gaan verrassen als je al bekend bent met Snapchat of Instagram Stories. In vergelijking tot de Instagram variant zie je bijna geen verschil. Dit wil zeggen dat je cirkeltjes gaat zien bovenaan je scherm. Deze feeds kennen hetzelfde design. Je hoeft nu niet direct te gaan kijken op je Facebook account, want helaas is Facebook Stories nog niet beschikbaar in Nederland. Er zitten nog wat bugs in waar nog aan moet worden gesleuteld. In Ierland mogen de Facebook gebruikers de app testen.

Is het een exacte kloon van Snapchat?

Facebook Stories maakt het mogelijk om frames en maskers te gebruiken op je video of foto, zoals dit ook mogelijk is op Snapchat en natuurlijk bij Instagram Stories. Daarnaast is het ook zo dat al je publicaties automatisch na 24 uur weer offline gaan en verdwijnen. Tot zover niets nieuws. Wel is het zo dat het bij Facebook Stories (nog) niet mogelijk is om gebruik te maken van een groepsfunctie en dit is bij Snapchat wel mogelijk. Er wordt wel een chatbox gerealiseerd bij Facebook Stories. Dit lijkt dan weer erg op Facebook Messenger, maar het wordt in dit geval ‘Direct’ genoemd.

Facebook training

Wil jij weten hoe je Facebook optimaal inzet voor je business, of wil je je kennis updaten voordat Facebook Stories ook in Nederland beschikbaar komt? Onze Facebook training is dan zeker een goed idee!