We gaan ‘exploren’ op Facebook

Heb jij al iets nieuws gezien in je Facebook-app? Er zijn namelijk meldingen van Nederlandse Facebookers die een nieuwe feed hebben gespot. Het gaat om de zogenaamde Explore feed. Als je deze niet in je app ziet staan, dan ben jij niet uitgekozen om dit te testen. Het is namelijk een nieuwe toevoeging die nog in de testfase zit. Je kunt onderaan je scherm in de app een raketje zien staan op de plek waar normaal gesproken het icoontje van Facebook Messenger te zien is.

Wat kun je met de Explore feed?

Met de Explore feed kun je gaan ‘exploren’. Dat is het simpele idee. Maar wat betekent het nu werkelijk? Makkelijk gezegd vind je in deze feed uitsluitend interessante posts van bedrijven. De meest populaire berichten van deze pagina’s worden toegevoegd in deze feed en er worden geen posts van personen toegelaten. Ook zal je hier geen berichten zien van accounts of pagina’s die je al volgt op Facebook. Het gaat dus om het ontdekken van geliefde posts van pagina’s waar je nog niet bekend mee bent en / of die je nog niet volgt.

Blokjes informatie in de Explore feed

In de Explore feed kan van alles voorbij komen, van fotomateriaal en beeldmateriaal tot reguliere posts, blogs en artikelen. Wel is het zo dat je uitsluitend Nederlandse posts ziet als Nederlandse gebruiker. De feed laat je blokjes informatie zien en nemen dan ook niet de hele breedte van je scherm in beslag. Wanneer een video wordt uitgelicht, dan kan het wel zijn dat deze wordt uitgesmeerd over de hele breedte van je screen.

Facebook blijft experimenteren

De nieuwe Explore feed is een uitprobeersel die internationaal wordt getest door gewone Facebook gebruikers. Hierdoor kan het dus zijn dat jij de feed niet hebt en de buurman wel, of andersom. Er is overigens nog een nieuwe functie die momenteel wordt getest en die sommige Nederlandse Facebook gebruikers ook al kunnen gebruiken om te testen voor Facebook. Hierbij gaat het om het schrijven van een post in extra grote letters in een gekleurd vak. Wanneer veel mensen die de optie hebben hier gebruik van maken, dan zal ook deze functie permanent worden toegevoegd.

Ideaal voor bedrijven?

Bedrijfspagina’s zouden zeker hun voordeel kunnen doen met de nieuwe Explore feed wanneer deze er daadwerkelijk komt. Je moet dan alleen wel zorgen voor een trending post en dat valt niet mee. Wil jij alles weten over succes op Facebook? Dan is een Facebook training een goede optie.