Videomarketing; 7 tips!

Videomarketing is natuurlijk helemaal van nu. Het voordeel is dat je gemakkelijker en op een leukere / aantrekkelijkere manier publiek kan aanspreken. Het nadeel is wel dat de video’s vaak óf te lang worden gemaakt óf te vol worden gepropt met informatie.

Zo maak jij de beste video’s

Te lange video’s worden zelden helemaal bekeken, dus daar focus jij je niet op. Je wilt een video van een minuut maken, maar je hebt wel voor 5 minuten te vertellen. Dus prop je lekker alles in video van 1 minuut. Met een beetje doorratelen gaat dat je wel lukken. Niet doen, want mensen raken de interesse kwijt bij een overload aan tekst. Wat dan wel? Wij geven je 7 tips om de beste video’s te maken.

1. Start sterk

De eerste drie seconden van je video zijn het belangrijkst, volgens een onderzoek van Facebook. Weet je in deze eerste seconden de aandacht goed vast te pakken, dan heb je de kijker voor langere tijd te pakken. Bijna de helft van de kijkers zal dan minimaal de helft van de 1-minuut video bekijken.

2. Je doel bepalen

Bedenk je van tevoren wat je met de video wilt bereiken. Wat moet de kijker voelen, denken of misschien wel willen na het zien van de video? Leg hier je focus op, zodat je dit ook echt kan bereiken.

3. Het gaat niet om jou

Als je 60 seconden de tijd hebt om een fantastische video in elkaar te zetten, dan is het niet verstandig om eerst 15 seconden de tijd te nemen om jezelf goed voor te stellen. Saai, en zonde van de tijd! Het gaat om de boodschap, niet om jou.

4. Kies 1 onderwerp

Als je een video gaat maken, ga dan niet de focus leggen op 3 verschillende onderwerpen. Wil je 3 onderwerpen bespreken? Maak dan 3 video’s. Zo kan men aan de titel van de video ook goed zien waar het over gaat.

5. Beperk de informatie

Heb je een lap tekst die je eigenlijk over wilt brengen? Maak dan een samenvatting. Haal de belangrijkste punten eruit en plaats een link naar de volledige informatie. Teveel informatie in een video wordt snel saai en zorgt ervoor dat mensen wegklikken.

6. Gebruik infographics

Infographics zeggen zoveel meer dan woorden. Teveel informatie in 1 video proppen is, zoals bij tip 5 aangegeven, niet handig. Om toch meer informatie kwijt te kunnen zonder dat het een te volle video wordt kan je gebruik maken van infographics.

7. Maximaal 2 personen

Laat niet teveel personen in de video zien. Hou het op maximaal twee, in een eenvoudige omgeving. Teveel mensen in een video zorgen voor teveel afleiding.

De perfecte bedrijfsvideo?

Wil jij fantastische video’s maken, maar wil of kan je dit zelf niet? Je kan ook eens een goede bedrijfsfilm laten maken.