Top 6 social media weetjes

Om optimaal gebruik te kunnen maken van social media moet je weten hoe de verschillende netwerken precies in elkaar zitten. Als jij een herenmodezaak hebt, en je wilt maar één social media account bijhouden, kies je dan voor Facebook of Pinterest? En als je een babyzaak hebt, of een damesmodezaak?

Ontdek je beste mogelijkheden

Als je de sociale netwerken beter leert kennen, dan weet je ook welke partij voor jou het meest effectief is. Deze 6 social media weetjes komen zeker van pas bij het maken van je keuze.

1. YouTube of toch op tv?

Grote bedrijven kiezen nog altijd voor reclame op televisie. Is dit nog wel verstandig? Dit hangt af van de doelgroep. YouTube bereikt namelijk meer mensen tussen de 18 en 34 jaar dan de meest bekende televisiezenders.

2. Hoeveel mensen hebben social media?

Je denkt wel eens dat iedereen wel een social media account heeft. Dit is niet het geval, maar het worden er wel steeds meer. Ongeveer 90 procent van alle internetgebruikers heeft ten minste één social media account.

3. De oudere doelgroep?

Enkele jaren geleden waren 65-plussers nog niet zo actief op internet. Nog altijd heeft meer dan de helft geen social media account. Iets meer dan 40 procent van de 65-plussers is actief op social media.

4. Groei van leeftijdsgroepen

Twitter ziet de meeste groei in accounts van mensen tussen de 55 en 64 jaar oud. Bij Google+ en Facebook zijn de mensen die een nieuw account openen iets jonger. Deze twee netwerken zien de meeste groei in accounts van mensen tussen de 45 en 54 jaar.

5. Een responsive website

Hoe belangrijk is een responsive website nu werkelijk? Mensen willen doorlinken naar je website vanaf social media. Wereldwijd gebruiken ruim 189 miljoen Facebookers het sociale netwerk uitsluitend mobiel. Een responsive website is dus best belangrijk.

6. Heren of dames aanspreken?

Bestaat jouw doelgroep uit heren? Dan is het misschien interessant om te weten dat 2/3 van de Google+ gebruikers mannelijk is. Richt jij je juist op de dames? Dan is het goed om te weten dat bijna 70 procent van alle Pinterest gebruikers vrouwelijk is.

Volg een workshop!

Wil jij alles weten over social media, zodat jij gericht een keuze kan maken? Wil jij je tijd investeren in slechts één of enkele social media accounts en wil je gemakkelijk ontdekken welke sociale netwerken dan de beste opties zijn? Volg een social media workshop en je weet precies wat je te doen staat!