Facebook Stories is actief!

Heb jij al iets nieuws gezien op je Facebook app? Wij wel! De nieuwe functie, Facebook Stories, is namelijk actief. Eind januari konden we je al melden dat Facebook Stories binnenkort zou verschijnen op de app. Nu is het eindelijk echt zo ver!

De tests zijn klaar, Facebook Stories bestaat!

We hebben er nog wel eventjes op moeten wachten, want Facebook wilde de nieuwe functie eerst uitvoerig testen. Nu dit gebeurd is kunnen we gebruik gaan maken van Facebook Stories. Het kan wel zijn dat je de app nog even moet updaten.

Stories verdwijnen automatisch

Inmiddels zijn meerdere sociale netwerken voorzien van een zogenaamde ‘Stories-functie’. We kennen het natuurlijk vooral van Instagram, maar ook op Snapchat en in je status op WhatsApp vind je een soortgelijke functie. In alle gevallen is het zo dat je story automatisch wordt verwijderd na 24 uur. Dit is ook het geval bij Facebook Stories. Je hoeft dus zelf geen oude beelden te verwijderen als je deze hebt geplaatst met deze nieuwe functie. Na 24 uur is de opname gewoon weg.

Waarom Facebook Stories?

Als we al meerdere social apps hebben met een dergelijke functie, waarom is Facebook Stories dan eigenlijk nodig? Op de eerste plaats is het natuurlijk zo dat er mensen zijn die geen gebruik maken van de andere social apps, zoals Instagram en Snapchat, waardoor zij zonder Facebook Stories geen optie zouden hebben om een story te delen.

Toch is dit niet de belangrijkste reden geweest voor Facebook om een Stories-functie te gaan realiseren. Facebook geeft aan dat de tijden op social media aan het veranderen zijn en dat mensen nu op een heel andere manier zaken willen delen dan enkele jaren geleden. De gebruiker stelt andere eisen en de sociale netwerken moeten hierin meegaan.

Komt Facebook Stories ook op de website?

Op dit moment is Facebook Stories uitsluitend aan het uitrollen op de app. Er is nog niet gesproken over een mogelijke variant die te gebruiken is op de website van het sociale netwerk.

Facebook training

Natuurlijk houden we dit wel voor je in de gaten. Wil jij ondertussen helemaal op de hoogte blijven van alle (nieuwe) mogelijkheden van Facebook? Dan kun je een leuke en vooral ook interessante Facebook training volgen!