Instagram Stories wordt uitgebreid!

Instagram Stories was natuurlijk aanvankelijk een probeerseltje van het sociale medium om te zien of er succes kon worden gehaald uit een functie die goed te vergelijken was met Snapchat. Het bewijs ligt op tafel: dat kan! Dit betekent dat er nu wordt gewerkt aan uitbreidingen in Instagram Stories.

Tijd om de Instagram Stories te exploren

De Explore tab in Instagram is natuurlijk het tabje waar je heen kan gaan als je snel nieuwe zaken op Instagram wilt ontdekken. Nu heeft het sociale netwerk besloten om ook Instagram Stories aan dit tabje toe te voegen, zodat je sneller stories kan ontdekken en ook stories kan vinden van mensen die jij op Instagram helemaal niet aan het volgen bent.

Instagram Stories vraagt om snelheid

Volgens Instagram werd Instagram Stories niet in het leven geroepen als ‘tweede Snapchat’, maar werd dit fenomeen vooral gerealiseerd om de gebruikers van het sociale netwerk aan te moedigen om sneller iets te posten. Het feit dat een Instagram Story verdwijnt na precies een dag zou hieraan bijdragen. Maar dan hebben we te maken met het probleem dat niet iedereen de betreffende Story kan vinden voordat deze verdwijnt. Hier gaat nu verandering in komen.

Het tabblad Explore

Door Instagram Stories toe te voegen aan het Explore tabblad wordt het veel makkelijker om te zien wie er een Story heeft geplaatst, waardoor de zoektocht naar Stories eigenlijk nooit te lang in beslag kan nemen. Je kunt in de bovenbalk avatars zien zoals je al gewend bent. Je hoeft enkel nog op de avatar te tikken om vervolgens direct te worden doorgestuurd naar de Instagram Story die is geplaatst. Doordat de Instagram Stories worden gekoppeld aan Explore zullen automatisch de Stories onder de aandacht worden gebracht die passen bij jouw interesses. Zo hoef je dus niks meer te missen.

Op dit moment al uitgerold

Instagram Stories in de nieuwe versie is op sommige toestellen al te vinden in de Explore tab, maar anderen moeten nog even wachten. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het aanpassen van de app voor alle toestellen. Omdat het om een wijziging in de app gaat is het niet nodig om zelf een update uit te voeren. Dit gaat allemaal automatisch.

Hoe maak je effectieve Instagram Stories?

Wil jij precies weten hoe jij doeltreffende Instagram Stories maakt of wil je weten hoe jij beter gebruik kan maken van álle mogelijkheden van Instagram? Volg dan één van onze Instagram trainingen.