LinkedIn groeit naar 500 miljoen leden!

LinkedIn heeft deze week de grens van 500 miljoen leden wereldwijd doorbroken. Het platform dat sinds 2003 bestaat, wordt inmiddels gebruikt in ruim 200 landen. In Nederland gebruiken meer dan 7 miljoen professionals LinkedIn. Het is hiermee dus hét sociale netwerk voor business-to-business marketing. Gebruik jij het al dagelijks om nieuwe klanten en opdrachten te krijgen?

Geschiedenis van LinkedIn

Het online zaken platform bestaat sinds 2003, ging in 2011 naar de beurs en werd in juni 2016 gekocht door Microsoft voor 26,2 miljard dollar. LinkedIn is het grootste online zakelijke netwerk en wordt gebruikt door professionals. Volgens het bedrijf zijn er tien miljoen actieve banen te vinden.

Het platform heeft een flinke groei doorgemaakt. Vooral als je weet dat het bedrijf begin juni 2016, toen het overgenomen werd door Microsoft, nog 433 miljoen leden telde. Sinds deze week zijn dat er dus 500 miljoen. Maar hoe komt LinkedIn aan zoveel leden?

Groei aantal leden LinkedIn

Al verschillende jaren past LinkedIn een agressieve wervingsstrategie toe waarbij zij met alle plezier in je mailbox zoeken naar elk mogelijk e-mailadres om als professioneel contact voor te stellen. Deze manier van benaderen heeft mogelijk geholpen om het aantal leden zo omhoog te krikken.

Ook gebruikers van de LinkedIn app dragen bij aan het werven van nieuwe leden. Veel gebruikers koppelen namelijk hun hele adressenboek uit hun telefoon aan LinkedIn. Zo krijgt LinkedIn veel nieuwe e-mailadressen die zij vervolgens gaan benaderen om lid te worden bij het platform.

Actieve gebruikers kan hoger

Het netwerk kan dan wel 500 miljoen leden tellen, de grens van het aantal effectieve gebruikers ligt een stuk lager. Slechts 25% van al die leden is maandelijks actief op het online zakelijke platform. Veel mensen gebruiken LinkedIn als rolodex en als informatiebron. In onze LinkedIn trainingen leren we je hoe je LinkedIn effectief en actief kunt gaan inzetten.

Om een beeld te krijgen van het aantal actieve gebruikers van LinkedIn, hebben we het aantal actieve maandelijkse gebruikers van andere grote platformen erbij gepakt. Twitter telt 313 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en bij Facebook zijn dat er 1,74 miljard.

LinkedIn zakelijk gaan inzetten

Heb je vragen over het zakelijk gebruik van LinkedIn? Wil je dat je accountmanagers LinkedIn beter gaan inzetten? Neem dan contact met ons op voor een LinkedIn training op maat. Wij leren ze dan hoe ze LinkedIn optimaal kunnen inzetten!