Facebook gebruikers groeit naar 1,86 miljard!

Toen Facebook in 2004 ontstond, hadden binnen 24 uur al 1200 studenten zich geregistreerd, waarna dit snel verder groeide. Nu, begin 2017, is Facebook hard op weg om de grens van twee miljard gebruikers te halen. Facebook is het meest gebruikte sociale netwerk ter wereld. Momenteel staat de teller op 1,86 miljard gebruikers.

Stijgende lijn gebruikers

In december maakte Facebook bij de presentatie van de kwartaalcijfers bekend dat er 1,23 miljard gebruikers dagelijks actief zijn op het sociale netwerk. Dat is een stijging van 28 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Facebook heeft nu 1,86 miljard leden die maandelijks actief zijn. Dat is een stijging van 17 procent ten opzichte van een jaar eerder. Bijna al de bezoekers benaderen Facebook vanaf hun smartphone. Dit zijn er namelijk 1,74 miljard.

Winst ruim verdubbeld

In het afgelopen kwartaal heeft Facebook een winst gemaakt van 3,7 miljard dollar. Een jaar eerder was de winst in datzelfde kwartaal 1,6 miljard dollar. Facebook denkt niet dat dit het einde van de groei is. Het sociale netwerk ziet het aantal gebruikers alsmaar groeien.

Al die gebruikers hielpen Facebook aan een omzet van 8,81 miljard dollar. Daarvan kwam 8,6 miljard van advertenties. Dat is 53 procent meer dan vorig jaar. 84 procent van die advertenties werden via smartphones bekeken.

2017 wordt het investeringsjaar

Tijdens de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal gaf Facebook al aan dat de groei in de advertentiekoop in 2017 beduidend lager zal zijn.

Facebook gaat meer investeren in de aankoop van video’s, datecentra en in de inhuur van technici. In het vierde kwartaal van 2016 steeg het aantal vacatures erg snel en dat zal ook de komende tijd nog doorzetten. Meer technici betekent ook dat er zeker meer geld naar onderzoek en ontwikkeling zal gaan. Naast meer investeringen gaat ook de belastingdruk omhoog. Die was afgelopen jaar 21%

Facebook training

Facebook biedt voor ondernemers veel kansen om in contact te komen en te blijven met nieuwe en bestaande klanten. Wil je meer weten over de zakelijke kansen van Facebook? Volg dan bij ons een Facebook training of besteed Facebook uit aan ons.