Instagram twee-staps-verificatie instellen

In 2016 konden we je al mededelen dat Instagram een tweestapsverificatie aan het ontwikkelen was. Deze fase is inmiddels afgerond en iedereen kan nu eenvoudig gebruik maken van deze extra beveiliging op het sociale netwerk. Wij raden je aan om dit te doen. Hierdoor kun je namelijk je account nog beter beveiligen.

Eindelijk helemaal uitgerold

Instagram heeft een tijd lang tests uitgevoerd met de tweestapsverificatie. Na afloop van de testfase is er behoorlijk wat tijd verstreken. Het is dan ook zo dat Instagram lager de tijd heeft genomen voor het uitrollen van de functie dan gewoonlijk het geval is bij nieuwe mogelijkheden. Maar, nu is de tweestapsverificatie echt volledig uitgerold en kan iedereen er goed gebruik van maken. Het is zeker aan te raden om dit ook echt even te doen. Natuurlijk leggen wij je uit hoe je dat doet.

Hoe stel je de tweestapsverificatie in?

Om de tweestapsverificatie in te stellen op je toestel kun je eenvoudig het volgende stappenplan volgen:

  • Ga naar de Instagram app.
  • Tik rechtsonder om naar je profielpagina te gaan.
  • Tik op de drie puntjes rechtsboven om naar het menu te gaan.
  • Selecteer Tweestapsverificatie.
  • Zet de schakelaar naar rechts die achter ‘beveiligingscode verplicht stellen’ staat.
  • Druk op ‘nummer toevoegen’ wanneer je niet eerder een mobiel nummer hebt opgeslagen.
  • Bevestig je telefoonnummer met de SMS-code die je ontvangt.
  • Je ziet je reservecodes in beeld. Maak hier voor de zekerheid even een screenshot van.
  • Klaar!

Instagram beter beveiligd

Het is altijd aan te raden om je Instagram, en al je andere social media accounts, zo goed mogelijk te beveiligen. Het is beter om de stappen even te doorlopen en het goed voor elkaar te hebben dan dat je op een gegeven moment te maken krijgt met de gevolgen als iemand onterecht op jouw account heeft ingelogd. Zonder deze tweestapsverificatie kan iedereen die jouw wachtwoord weet (of kan raden) gewoon inloggen op je account.

Dit hoeft niet schadelijk te zijn, maar het kan wel. Daarnaast is het ‘achter de schermen’ gedeelte van jouw social media account natuurlijk ook gewoon privé. Je wilt niet dat een ander hier gaat rondneuzen. Met de tweestapsverificatie kun je dit nu gemakkelijk voorkomen.

Steeds meer bedrijven op Instagram

Er zijn steeds meer bedrijven op Instagram te vinden en juist ook voor bedrijven is deze extra beveiliging heel gewenst. Maak er als ondernemer direct gebruik van om je bedrijfsgegevens te beschermen. Wil jij alles weten over het zakelijk gebruik van Instagram? Volg dan eens een Instagram training en je ontdekt hoe jij dit sociale netwerk voor je laat werken. Je kan er ook voor kiezen om je Instagram account uit te besteden.