Je Instagram Stories voor bepaalde volgers verbergen

We gaan steeds meer ‘live leven’ op social media. We krijgen hier natuurlijk ook steeds meer mogelijkheden toe, zeker nu Facebook Stories ook in opkomst is. Op dit moment wordt Instagram Stories vooral gebruikt om voor 24 uur leuke beelden te delen met de volgers. Ideaal om al je volgers een kijkje in je leven van dat moment te bieden, maar wel lastig als je content niet voor iedereen goed geschikt is.

Niet al je volgers hoeven je Instagram Stories te zien

Veel mensen hebben op hun privé Instagram account ook zakelijke contacten staan. Dit is natuurlijk helemaal geen probleem als je vooral leuke, neutrale en sfeervolle content plaatst, maar als je Instagram Stories wilt gebruiken om je aangeschoten bui op een groot feest te delen, dan is het niet fijn als je zakenrelaties die ook onder ogen krijgen. Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat je bepaalde Instagram Stories gewoon niet wilt delen met een aantal volgers, om je eigen redenen. Wat moet je dan doen?

Eenvoudig volgers uitsluiten in Instagram Stories

Als je niet wilt dat bepaalde volgers jouw Instagram Stories zien, moet je het dan maar laten zitten? Nee, zeker niet! Er is namelijk een mogelijkheid om bepaalde volgers uit te sluiten. Dit doe je heel gemakkelijk. Bij je Instagram Stories zie je aan de bovenkant links een rondje staan. Klik hierop om vervolgens naar de optie ‘verslag’ verbergen’ te gaan. Wanneer je deze aan hebt geklikt, dan zie je je volgers staan. De volgers die je vervolgens selecteert worden uitgesloten. Dit wil dus zeggen dat deze volgers jouw Instagram Stories creatie niet kunnen zien. Zo simpel is het!

Meer Instagram tips?

Instagram heeft veel handige functies, maar er zijn maar weinig mensen die echt alle functies in een handomdraai weten te vinden en te gebruiken. Zonde, want veel functies zijn best praktisch. Wil jij alles weten over Instagram? Dan is onze Instagram training zeker een aanrader.