Je kunt je blauwe vinkje op Twitter aanvragen!

Blauwe vinkjes zien we steeds vaker voorkomen in social media. De meest bekende is natuurlijk wel die van What’s App. Je kunt nu jouw eigen blauwe vinkje aanvragen voor je Twitter account.

Wat betekent het blauwe vinkje op Twitter?

Wellicht heb je ze al eens voorbij zien komen; Twitter accounts waarbij je een vinkje in een soort wolkje ziet staan achter de naam. Tot gisteren mochten alleen officiële merken en publieke figuren gebruik maken van een dergelijk vinkje, waarmee kan worden aangegeven dat het om het officiele account gaat. Vanaf vandaag kan iedereen een blauw vinkje op Twitter aanvragen.

Waarom een blauw vinkje?

Met een blauw vinkje kan je iedereen laten zien dat jouw account ‘echt’ is. Het vinkje geeft aan dat het om een origineel en actief account gaat en niet om een nepaccount waar je niks mee kan. Het blauwe vinkje van Twitter is door iedereen aan te vragen, maar het is mogelijk dat niet iedereen er ook daadwerkelijk eentje krijgt. Twitter heeft namelijk aangegeven dat alleen accounts met een publiek belang in aanmerking komen, maar Twitter heeft hier geen uitleg bij gegeven.

Hoe kan je het blauwe vinkje aanvragen?

Het blauwe vinkje wordt ook wel gezien als een verificatie badge. Deze kan je dus krijgen door je account te verifiëren. Hierbij gaat het dus niet alleen om het aangeven van je naam en wachtwoord, maar je moet een formulier invullen met wat persoonlijke informatie. Het gaat dan om informatie die door Twitter kan worden gecheckt, ofwel geverifieerd. Je krijgt het vinkje dus niet vanzelf.

Is het zinvol?

Voor de één zal een blauw vinkje op Twitter een stuk zinvoller zijn dan voor de ander. Ondernemers zouden met het vinkje beter in staat moeten zijn om uitsluitend de echte doelgroep te bereiken. Een bijkomend voordeel is wel dat accounts met een blauw vinkje op Twitter ook de mogelijkheid hebben om uitsluitend nog reacties te zien van organisaties en personen die ook een blauw vinkje op Twitter hebben. Als je dus geen vinkje hebt, dan kan het zijn dat jouw reactie niet te zien is.

Steeds meer accounts

Het zal waarschijnlijk snel gaan met de aanvragen van blauwe vinkjes op Twitter. Er zijn meer dan 320 miljoen actieve accounts op Twitter te vinden, waarvan er nu een kleine 200.000 een blauw vinkje hebben. Dit aantal zal naar verwachting snel stijgen, vooral omdat er toch wel voordeel te halen is uit het blauwe vinkje. Natuurlijk kunnen we je hier ook meer over vertellen tijdens onze Twitter training.