7 Redenen om te gaan adverteren op social media

Dat adverteren op social media bijzonder effectief is, dat hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. We zien steeds meer ondernemers de stap naar de social media ads maken en dat is niet voor niets. Het adverteren op social media brengt immers veel voordelen met zich mee.

De belangrijkste redenen om nu te starten

Ben jij nog niet actief met het adverteren op social media? Dan wordt het nu toch wel tijd om er de nodige aandacht aan te gaan besteden. In 2017 wordt de impact van social media ads namelijk alleen nog maar groter. Wij geven je de belangrijkste redenen om op korte termijn te gaan adverteren op social media.

  1. Er zijn totaal geen beperkingen op social media wanneer het gaat om het benaderen van de doelgroep. Je kunt letterlijk alle kanten op. Je kunt meerdere methoden aanspreken om je targetgroep aan te spreken.
  2. Maar liefst 90 procent van alle bestaande doelgroepen is via social media te bereiken. Hiermee is de kans op een goed bereik ook het grootst door de sociale netwerken in te zetten.
  3. Op social media is het tweerichtingsverkeer. Jij kunt de doelgroep bereiken, maar deze bereikt jou ook. Dit wil zeggen dat je op social media de kans hebt op je doelgroep te leren kennen op een niveau waar dat nergens anders kan.
  4. Adverteren via social media is veel relevanter dan het adverteren via andere media. Daarnaast heb je hier het voordeel dat werkelijk alles eenvoudig te meten is. Hierdoor kun je er ook veel beter op inspelen en kun je direct maatregelen nemen wanneer dit nodig is.
  5. Je hebt de mogelijkheid om aan de slag te gaan met aangepaste doelgroepen, waardoor je ook de mogelijkheid hebt om zo gericht mogelijk aan de slag te gaan.
  6. Het adverteren op social media wordt door de meeste ondernemers gezien als één van de meest laagdrempelige manieren om de juiste targetgroep aan te spreken. De stap naar adverteren op social media is veel kleiner dan de stap naar andere advertentiemogelijkheden.
  7. Het adverteren op social media is één van de meest voordelige manieren, zeker wanneer de investering in verhouding tot het effectieve bereik wordt gezet.

Wij helpen je graag

Wil jij wel adverteren op social media, maar kom je er niet goed uit hoe je dit nu moet aanpakken voor het meest doeltreffende resultaat? Natuurlijk helpen wij je graag verder. Bekijk bijvoorbeeld eens ons aanbod social media trainingen.