Facebook en Snapchat blijven elkaar in de haren vliegen

Het lijkt erop dat Facebook en Snapchat elkaar geen moment meer met rust kunnen laten. De ‘sociale oorlog’ is begonnen! Facebook pikte eerst al het design van Snapchat voor Facebook Stories, waarop Snapchat de advertentieveiling van Facebook volledig overnam. De bal ligt dus weer bij Facebook en dit sociale netwerk is nu bezig met het kopiëren van de maskers van Snapchat.

Facebook kopieert van Snapchat

Facebook blijft natuurlijk voortdurend in ontwikkeling en er ontstaan veel nieuwe features binnen het sociale netwerk. Toch is het ook zo dat het opvalt dat Facebook minder met eigen ideetjes komt en steeds meer succesvolle features van andere sociale netwerken kopieert. Snapchat is vooral erg populair onder de jongere generatie doordat er gebruik gemaakt kan worden van onder meer bitmoji’s, selfiemaskers en geo-filters. Dat wil Facebook ook!

Natuurlijk doet het sociale netwerk dit niet zelf, maar is hiervoor hulp ingeschakeld. Het is aan de Hollywood-studio’s om deze populaire maskers van Snapchat te kopiëren voor Facebook. Voor Hollywood zijn de betreffende maskers natuurlijk hét ideale promotiemateriaal.

Wanneer komen de branded masks?

Er wordt op dit moment nog hard gewerkt aan het ontwikkelen van de zogenaamde branded masks. De verwachting is dat we deze voor het eerst gaan zien in maart van dit jaar. Heel ‘toevallig’ valt dit samen met het moment waarop Snapchat naar de beurs gaat. Snapchat wil met de beursgang de 3 miljard dollar aan gaan tikken en voor alsnog is deze beursgang ook voor maart dit jaar gepland.

Snapchat is boos

Snapchat is populair. Daar is geen twijfel over mogelijk. Toch zijn Facebook en Instagram een stuk populairder en dit komt mede omdat deze twee sociale netwerken de unieke features van Snapchat hebben gekloond voor eigen gebruik. Snapchat is het zat om gouden eieren te leggen voor andere sociale netwerksites en zelf steeds met lege handen achter te blijven.

We zullen de komende tijd dan ook steeds meer van Snapchat gaan horen, die zich ook sterk gaat richten op de adverteerders.

Facebook zakelijk gebruiken

Wil je meer uit social media halen, maar weet je niet hoe je dit moet doen? Wij helpen je graag en geven trainingen op maat.