Instagram offline gebruiken op Android-toestellen

instagram offline

Binnenkort kunnen we Instagram op Android ook offline gaan gebruiken. Zeker voor mensen die snel door hun internetbundel heen zijn of die vaak last hebben van een slecht bereik is dit een fijne ontwikkeling. Op dit moment wordt de offline werking van Instagram op Android al in diverse landen getest.

Opkomende landen mogen testen

De functie is nu al beschikbaar gemaakt in de opkomende landen, zodat men daar kan testen. Het is dan ook zo dat de Instagram gebruikers uit deze landen er extra veel behoefte aan hebben. Het internet is er erg te prijzig, te langzaam of gewoonweg niet binnen bereik. In deze landen wordt Android het meest gebruikt en om deze reden is ervoor gekozen om een start te maken met deze functie op de Android toestellen. Wanneer het goed bevalt, dan zal de functie uiteraard ook beschikbaar komen voor iOS.

Instagram nu toch ook zonder verbinding openen?

Dat klopt! Het nadeel is alleen dat als je Instagram opent zonder verbinding, dat je de posts te zien krijgt die je bij je laatste bezoek ook hebt gezien. Nieuwe posts zie je dus niet. Daarnaast is een deel van de posts al verdwenen, kun je geen profielen van anderen bekijken en is het ook niet mogelijk om de reacties allemaal te lezen. Hier komt dus straks verandering in.

Instagram blijft volledig bruikbaar

Als je straks offline aan de slag kunt met Instagram, dan zorgt de app ervoor dat je wel nieuwe foto’s te zien krijgt. Je kunt alle posts, profielen en reacties gewoon bekijken, ook zonder internet. Door de nieuwe slimme functie wordt er namelijk bepaald welke zaken er online komen als jij offline bent en zal worden gekeken welke dingen voor jou misschien wel interessant zijn om te zien. Als je Instagram vervolgens op je Android toestel zonder internet opent, dan krijg je deze posts dus te zien. Die worden door Instagram speciaal voor jou geladen.

Reacties worden later geplaatst

Je kunt ook offline reacties geven op posts van anderen. Deze reacties zijn niet direct zichtbaar voor de ander, maar zullen definitief worden geplaatst als je wel weer internet hebt. De acties die je dus uitvoert op het moment dat je offline bent worden automatisch doorgezet en volledig uitgevoerd wanneer je weer online bent.

Instagram training

Op de F8 conferentie van Facebook werden meer leuke nieuwtjes voor zowel Facebook als Instagram gepresenteerd. Er staat ons nog heel wat te wachten. Wil jij up to date blijven? Schrijf je dan in voor een Instagram training!