Een Instagram privébericht dat zichzelf delete

instagram dm

Goed nieuws op deze Tweede Paasdag! Instagram heeft weer iets nieuws, namelijk de mogelijkheid om een privébericht te versturen dat zichzelf, net als de Instagram Stories, zal verwijderen. Dit is een nieuwe functionaliteit die is toegevoegd bij het organiseren van een frisse update van de privéberichten, ook wel pm’s (personal messages) of dm’s (direct messages) genoemd.

Waarom privéberichten die verdwijnen?

Instagram Stories is bijzonder populair en de kracht hierachter lijkt te zitten in het feit dat de stories zichzelf na 24 uur verwijderen, waardoor je geen risico’s meer loopt dat je over een aantal jaren met zaken wordt geconfronteerd waar je tegen die tijd niet meer mee geconfronteerd wilt worden. De enorme populariteit van dit concept heeft ervoor gezorgd dat Instagram nu heeft besloten om dit concept ook toe te passen bij privéberichten. Het is niet zo dat alle dm’s zichzelf vanaf nu gaan verwijderen. Je kunt het per bericht instellen. Alle privéberichten, zowel de blijvende als de zelf-verwijderende varianten, komen in hetzelfde overzicht van berichten te staan. De berichten die zichzelf deleten krijgen om de foto een blauw rondje, zodat je kunt herkennen welke berichten zichzelf zullen verwijderen.

Hoe maak je een privébericht dat zichzelf delete?

Het is heel eenvoudig om een dm / pm via Instagram te sturen die zichzelf na 24 uur weer verwijderd. Hiervoor volg je de volgende stappen:

  • Ga naar de Instagram app
  • Swipe naar de linkerkant of tap rechtsboven op het pijltje
  • Tik de camera aan ( het blauwe cameraatje)
  • Maak je video of je foto voor de dm / pm
  • Als je klaar bent tik je op het pijltje
  • Selecteer personen of groepen om het bericht naar te versturen
  • Klaar!

Steeds groter gebruik van privéberichten

Het feit dat Instagram werkt aan nieuwe functionaliteiten in de app, en dan met name voor de privéberichten, is niet heel verrassend. Er worden namelijk steeds meer privéberichten via Instagram verstuurd. In het afgelopen half jaar groeide deze functie binnen de app namelijk met maar liefst 75 miljoen.

Ideaal voor bedrijven

Het lijkt erop dat ook steeds meer bedrijven zich bezig gaan houden met de privéberichten op Instagram. Dit zorgt ervoor dat Instagram zal blijven werken aan verbeteringen en uitbreidingen. Wil jij meer weten over zakelijk Instagram? Volg dan eens onze Instagram training en je weet precies wat je te doen staat om succes te halen uit dit sociale platform.