Hoe kun je als ZZP’er geld verdienen met je blog?

Geld verdienen met je blog is leuk, maar je realiseert het helaas niet in een dag tijd. Wanneer jij echt geld wilt verdienen met je blog, dan moet je er rekening mee houden dat het allemaal tijd kost. Laat je dan ook niet ontmoedigen als je niet binnen een week op de eerste plaats in Google staat.

5 tips om geld te verdienen met je blog

Wil jij als ZZP’er geld verdienen met je blog? Dan moet je je veelzijdig in kunnen zetten om de juiste doelgroepen aan te spreken, je moet ‘aanwezig’ zijn en je moet werken aan wie je bent en waar je voor staat. Wij geven je 5 tips om in de toekomst geld te kunnen gaan verdienen met je blog.

1. Zelfdiscipline ontwikkelen

Als je nog geen zelfdiscipline hebt, dan moet je dit ontwikkelen. Je hebt het namelijk nodig om geld te kunnen gaan verdienen met je blog. Om dit in de toekomst te kunnen doen is het nu namelijk nodig dat je aandacht voor detail hebt, dat je je goed houdt aan je eigen publicatieschema en dat je je optimaal inzet voor de lezers die je nu nog niet hebt. Het begint allemaal bij jou.

2. Investeer in de juiste tools

Eerder hebben wij je tips gegeven over tools die je echt nodig hebt als blogger. Gebruik deze tips ook, zodat je optimaal voordeel kunt halen uit je tools. Daarnaast raden we je aan om eens te kijken welke tools voor jou specifiek goed zijn. Ga je voor videocreatie? Dan is Screencast een goede optie. Ga je meer voor SEO? Dan is BuzzStream wellicht iets voor jou.

3. Je persoonlijkheid

We zitten niet allemaal hetzelfde in elkaar. Als jij als ZZP’er geld wilt gaan verdienen met je blog, door partijen te gaan vermelden in je posts, dan moet je deze partijen wel zelf benaderen. Helaas zijn we niet allemaal spontaan, zelfverzekerd en extravert. Zit dit niet echt in je en ben je vooral verlegen en introvert? Dan is het belangrijk om aan je persoonlijkheid te werken, zodat je op een zo overtuigend mogelijke manier op je ‘doelwitten’ af kunt stappen.

4. Wees onderscheidend

Er zijn tegenwoordig eindeloos veel bloggers actief, in meerdere branches. Je bent dan ook ongetwijfeld niet de enige ZZP’er die in jouw branche geld wil gaan verdienen met bloggen. Zorg dat jouw blog duidelijk iets meer biedt dan al die andere blogs. Kijk wat je concurrenten doen en doe er waar mogelijk een schepje bovenop.

5. Sales professional

Je moet een sales professional worden als jij als ZZP’er geld wilt gaan verdienen met je blog. Je moet jezelf én je blog verkopen. Oefen sterke verkoopstrategieën, maar zorg er wel altijd voor dat het eerlijk blijft. Dan ben je pas een echte sales professional en kun jij gegarandeerd geld gaan verdienen met bloggen.

Een beginnetje nodig?

Ieder begin is moeilijk. Heb jij een duwtje in de juiste richting nodig? Dan kun je het bloggen ook aan ons uitbesteden. Wij helpen je graag met het maken van een sterke start als blogger.