Bloggen in LinkedIn; hoe werkt dat?

Bloggen in LinkedIn wordt steeds meer gedaan. Actieve accounts worden beter gevonden, en dus is het zeker goed om op LinkedIn te bloggen. Maar hoe werkt dat nu precies?

Blogs plaatsen op LinkedIn

Het is heel eenvoudig om te bloggen in LinkedIn. Bovenaan je homepage zie je ‘Write an article’ staan met een potlood erbij. Dit is natuurlijk afhankelijk van je taalinstelling, zet deze dus even op in het Engels. Deze klik je aan, waarna je direct in het zogenaamde blog-scherm terecht komt. Direct bovenin zie je de optie voor het toevoegen van een header afbeelding en je kunt de tekst eenvoudig opmaken in het tekstvlak hieronder.

Afbeelding toevoegen

Aan de boven het blogbericht zie je een icoontje staan. Deze kan je aan klikken om een afbeelding toe te voegen. Er worden wel eisen gesteld aan het formaat van de afbeelding. Dit is 700 x 400 pixels.

In de tekst kun je ook een afbeelding plaatsen. Dit doe je via het foto-icoontje aan het einde van de menubalk. Als je de afbeelding vervolgens wilt linken, dan kan je dit doen door op de afbeelding te gaan staan en hierna in het opmaakscherm op de schakel de klikken. Hierin kan je de URL aangeven waarnaar verwezen moet worden.

Bloggen op LinkedIn uitbesteden?

Wij bloggen regelmatig, ook op LinkedIn. Natuurlijk kunnen we jou ook verder helpen. Zo kan je het bloggen uitbesteden aan ons, ook voor je website, maar je kan ook eens deelnemen aan onze LinkedIn training.