5 Tips voor succes op Google+

Als je als ondernemer wilt zorgen dat je goed vindbaar bent op social media, en ook voordeel kunt behalen met je accounts op sociale netwerken, dan gaat de aandacht vaak uit naar Facebook, Twitter en LinkedIn. Maar hoe zit het met Google+.

Pak je succes met Google+

Je kan zeker successen boeken door gebruik te maken van Google+. Velen weten alleen niet zo goed hoe ze dit moeten aanpakken. Je maakt een zakelijk account aan op Google+, en dan? Hierbij 5 tips voor succes op Google+.

1. Keywords en links

Maak slim gebruik van keywords en linkjes op je Google+ pagina. Gebruik je introductiepagina om (subtiel!) keywords te verwerken in de tekst en plaats links, bijvoorbeeld naar je website.

2. Gebruik de hover

In de hover kan je tekst plaatsen die mensen te zien krijgen als ze met de muis over de bedrijfsnaam gaan. Het is heel belangrijk deze goed in te vullen, dus denk goed na over wat mensen hier als eerste te zien krijgen. Met welke tekst haal jij ze naar jouw pagina?

3. Zorg voor veel volgers

Laat zoveel mogelijk weten dat je een Google+ pagina hebt en promoot deze. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je in zoveel mogelijk cirkels terecht komt, zodat je veel volgers kan behalen. Hoe meer volgers, hoe beter je positie in Google.

4. Laat medewerkers meewerken

Vraag je medewerkers, als je die hebt, om ook een eigen Google+ pagina te maken. Zij kunnen vervolgens ook een link plaatsen naar de bedrijfspagina op Google+ en al jouw posts op deze pagina kunnen door hen worden gedeeld.

5. Hou het interessant

Zet geen nutteloze zaken op je Google+ bedrijfspagina. Het is belangrijk voortdurend interessant te zijn, zodat mensen uitkijken naar je volgende bericht. Onderzoek eens wat jouw volgers interessant vinden en focus je op de uitkomst van je onderzoek bij het plaatsen van nieuwe berichten.

Alles weten over Google+?

Google+ wordt vaker als ingewikkeld ervaren, maar hoeft dit zeker niet te zijn. Krijg jij het maar niet voor elkaar om je Google+ pagina van de grond te krijgen? Onze Google+ training helpt je verder!