5 Tips om gemakkelijk geld te besparen

Meer geld verdienen willen we allemaal, maar dat is nu eenmaal niet altijd mogelijk. Dat betekent niet dat je er niet voor kan zorgen dat je maandelijks meer geld overhoudt voor leuke dingen. Je kan ook geld gaan besparen! Dit hoeft helemaal niet veel moeite te kosten, en het kan je nog best veel opleveren.

Makkelijk en snel geld besparen

Of je nu privé of zakelijk geld wilt besparen, het is altijd vrij makkelijk. Zowel kleine als grote besparingen helpen je om geld over te houden. Deze 5 tips zorgen ervoor dat jij meer kan besteden aan leuke dingen in de toekomst!

1. Goedkoop de fruitmand vullen

Fruit is gezond en hoort dan ook altijd in huis of in de bedrijfskantine aanwezig te zijn. Helaas is fruit ook duur! Gelukkig is er de wekelijkse markt. Deze groente- en fruitboer zorgt ervoor dat jij tot wel drie keer goedkoper uit bent voor je fruit.

2. Stop met abonnementen

We hebben abonnementen op kranten, vakbladen en tijdschriften. Gek eigenlijk, want we kijken altijd op onze smartphone of tablet en zien daar eigenlijk hetzelfde staan. Zeg de abonnementen dus op en ga lekker digitaal bij de tijd blijven!

3. Wacht niet op de loterij

We betalen iedere maand, of soms zelfs elke week, voor een lot uit de loterij. Beetje jammer dat dit geld wordt uitgegeven aan het betalen van de winnaar van de hoofdprijs, en dat ben jij niet! Er worden honderden aan euro’s per jaar besteed aan het kopen van loten en we springen een gat in de lucht als we een tientje winnen. Is dat niet een beetje gek?

4. Energie inkopen

Heb jij al gehoord van prepaid energie? Het is mogelijk bij EnergieFlex. Hier koop je dus energie in en vervolgens verbruik je dit. Nooit meer een eind- of jaarafrekening, nooit meer teveel betalen, maar gewoon uitsluitend betalen voor wat je echt gebruikt. Hiermee kan je tot wel de helft van je jaarlijkse energiekosten besparen!

5. Betaalde advertenties

Promoot jij je bedrijf nog met betaalde advertenties, maar heb je dit geld eigenlijk hard nodig voor andere doeleinden? Betaalde advertenties, bijvoorbeeld in Google, kunnen je wel veel opleveren, maar als ze je teveel kosten is het geen verstandige keuze. Stop ermee en richt je op de (gratis!) organische Google -resultaten.

Organische Google-resultaten?

Optimaal vindbaar zijn zonder ervoor te hoeven betalen? Dan moet je hoog scoren in de organische resultaten. Zie jij dit wel zitten en wil je ermee aan de slag, zodat je de kosten van betaalde advertenties kan besparen? Volg dan onze SEO Training!