Met beeld reageren op Instagram Stories: hoe doe je dat?

Instagram stories

Een nieuwe update van Instagram Stories zorgt ervoor dat het hele gebruik ervan compleet verandert. Dit in positieve zin, dat wel, maar je moet het wel even weten. Het is nu namelijk mogelijk om met een video of een foto te reageren op Instagram Stories. Je kunt dus Instagram Stories bekijken en vervolgens in de vorm van een foto of een video een reactie geven.

Hoe werkt het?

Wij hebben een handig stappenplan voor je opgesteld, zodat je stap voor stap op Instagram Stories kunt reageren met beeld:

  • Open de Instagram app
  • Klik op het hoofdje bovenin je scherm en vervolgens op Verhalen
  • Bekijk een Instagram Story van één van je contacten
  • Klik vervolgens het camera-icoon aan onderin je scherm
  • Swipe naar de gewenste reactie: boomerang, video of foto
  • Maak je reactie op de Instagram Story
  • Gebruik de buttons om tekst, stickers of andere zaken toe te voegen aan je reactie
  • Verstuur je reactie op de Instagram Story
  • Klaar!

Instagram wordt nóg interactiever

Met deze nieuwe update wordt Instagram natuurlijk nóg interactiever. Voorheen kon je enkel tekst gebruiken om op Instagram Stories te reageren. Een beeld zegt natuurlijk meer dan duizend woorden. Je kunt nu reageren met een uitdrukking, bijvoorbeeld, of een gesproken tekst in een video. Instagram wordt zo nóg persoonlijker en nog leuker. Dit biedt ook extra kansen voor bedrijven.

Instagram kansen voor bedrijven

De nieuwe functie in Instagram Stories biedt ook bedrijven voordeel. Steeds meer bedrijven merken hoe belangrijk het is dat prospects persoonlijkheid zien. Uiteindelijk wil iedereen weten wie er achter een bedrijf zit. Instagram Stories zelf zorgde er al voor dat het een stuk makkelijker werd om meer persoonlijkheid te geven aan je bedrijf. Nu je ook met een foto of een leuke video kunt reageren op relevante Instagram Stories worden de mogelijkheden verder verbreed. Het is dan ook een goede ontwikkeling voor zowel particuliere als zakelijke Instagram gebruikers.

Volg eens een Instagram training

Instagram blijft zich ontwikkelen en richt zich daarbij ook vooral op de zakelijke gebruiker. Wil jij precies weten wat je allemaal met Instagram en Instagram Stories kunt als bedrijf? Dan is onze Instagram training echt iets voor jou.