Live video voor ondernemers: 9 kansen!

live video

Live video biedt ondernemers veel kansen, zeker nu visuele content steeds sterker wordt. Al veel bedrijven zijn begonnen met het experimenteren en inzetten van live video, terwijl andere ondernemingen het toch nog een stapje te ver vinden. Het kan je veel opleveren, maar dan zijn de kwaliteit en de waarde van je live video wel van groot belang.

9 tips voor live video

Met live video kun je veel kanten op, maar je moet het zakelijk gezien wel altijd slim aanpakken. Een beroerde video kan je meer kosten dan je lief is. Daarom geven wij je 9 praktische tips voor je live video’s.

1. Waardevolle content

Begin niet met een scherpe boodschap om de rest van de live video te vullen met nonsens. Start ook niet met een saai onderdeel om zo toe te werken naar een waardevol stukje informatie. Zorg ervoor dat de hele video waardevolle content bevat om de kijker vast te houden.

2. Deel kennis

Laat niet alleen zien wat je doet, maar leg ook uit wat je doet. Deel kennis, in de vorm van tips en tricks bijvoorbeeld. Wat zou iedereen moeten weten? Zorg ervoor dat iedere live video een wijze les bevat.

3. Live giveaways

Live giveaways doen het altijd goed. Natuurlijk zal het niet direct leiden tot een grote toename in je sales, bijvoorbeeld, maar het zorgt er wel voor dat de kijker zich meer betrokken voelt en meer waardering voor je bedrijf krijgt. Dit spoort ook aan tot delen en het leveren van een reactie.

4. Overtuigingen bespreken

Mensen kopen niet bij jou om wat ze bij je kunnen kopen, maar vooral om wáárom ze het bij jou kunnen kopen. Als mensen weten wat de overtuigingen van jouw bedrijf zijn en waarom jij je zo inzet voor je bedrijf, dan zal je dit terugzien in je sales. Bespreek de sterke overtuigingen die aan de basis van jouw bedrijf liggen.

5. Influencers in je live video

Zorg ervoor dat je er niet altijd alleen voor staat in je live video. Het is heel goed om eens een invloedrijk persoon uit te nodigen om letterlijk naast je te staan. Ideaal om het niveau verder omhoog te tillen.

6. Geef antwoorden

Welke vragen krijg jij regelmatig van je prospects en je klanten? Schijnbaar zijn dit vragen die alleen door jou beantwoord kunnen worden. Doe dit in een live video en je maakt veel mensen blij. Geef antwoorden op vragen en oplossingen op problemen.

7. Presenteer events

Staat er iets belangrijks te gebeuren? Deel dit dan live met je publiek. De impact is dan veel groter en je bereikt gewoonweg méér. Het hoeft niet te gaan om een groot evenement dat je gaat organiseren. Het kan ook gaan om de bedrijfsverhuizing die op de planning staat, bijvoorbeeld.

8. Interviews

Interviews met medewerkers zijn ideaal voor live video’s. Interview je medewerkers eens over wat zij precies doen binnen het bedrijf, waarom zij waarde in het bedrijf zien, wat hun specifieke visie is en wat zij prospects en klanten mee zouden willen geven.

9. Tests uitvoeren

Je producten kunnen uitstekend zijn, maar kun je dit ook bewijzen? Er zijn altijd mensen die je product best zouden willen hebben, maar die gewoonweg nog niet helemaal overtuigd zijn van de kwaliteit of de werking. Test het product live, zodat de kijkers van je live video daadwerkelijk zien hoe goed jouw product is.

Visuele content

Visuele content wordt steeds belangrijker. Het gaat niet alleen om live video, maar ook om bijvoorbeeld promotionele video’s. Wil jij een bedrijfsfilm laten maken of wellicht een productvideo? Neem gerust eens contact met ons op.