Selfies op je zakelijke Instagram?

Als er iets is wat voor veel ondernemers op Instagram ‘not done’ is, dan is het wel het plaatsen van selfies. Daar is niets professioneels aan, toch? Toch is het wel verstandig om eens in de zoveel tijd eens een goede selfie te posten op je zakelijke Instagram page.

Waarom selfies op je zakelijke Instagram page?

Het is heel logisch dat er wordt gedacht dat selfies eigenlijk niet thuishoren op de zakelijke Instagram page. Het gaat immers om het bedrijf en niet de persoon erachter. Toch draait social media aan de andere kant ook om het leren kennen van mensen (en bedrijven). Social media draait om het ‘sociaal zijn’, en dan is het wel zo netjes als je jezelf voorstelt. Dit doe je met een selfie.

Wat is het bedrijf, of wie is het bedrijf?

Het gaat er allemaal om of het nu de vraag is wat het bedrijf is, of dat het de vraag is wie het bedrijf is. Als we een Instagram profiel zien van Nico’s Tassen, dan kan iedereen de eerste vraag wel beantwoorden. Maar kan de tweede vraag ook worden beantwoord? Wie is nu eigenlijk Nico’s Tassen, ofwel, wie is Nico? We willen niet alleen weten wat we met een bedrijf kunnen, maar we willen eigenlijk ook weten wie we daar aantreffen. ‘Nico’ zou er dus heel goed aan doen om zo af en toe eens een selfie te posten, bijvoorbeeld met een tevreden klant die zojuist een tas gekocht heeft.

Maak er geen modellenbureau van

Als je geen modellenbureau hebt, maak dan ook geen modellenbureau van je bedrijf door uitsluitend selfies te posten. Overdrijf het niet! Mensen gaan vanzelf op zoek naar een selfie. Het is vaak zo dat als Instagram gebruikers op een account van een bedrijf terecht komen, dan zij eens verder scrollen om te kijken wie er nu achter dit bedrijf zit. De selfie mag dus best wat verderop staan. Deze wordt vanzelf gevonden. Eens per twee maanden een selfie is al erg goed om je bedrijf persoonlijker, en daarmee ook zeker leuker, te maken.

Meer succes op Instagram

Kan jij wel een boost gebruiken op Instagram, omdat je gewoon niet erg opschiet met je zakelijke page? Onze Instagram training is er speciaal op gericht om jou verder te helpen als professional met een zakelijke page op Instagram. Vraag ons gerust eens vrijblijvend naar de mogelijkheden.