Je Facebook search ranking verbeteren

Heb je niet zo’n goede positie in Facebook search? Geen zorgen, want dit kan je in enkele stappen aanzienlijk verbeteren. Een betere vindbaarheid helpt natuurlijk ook om meer succes op Facebook te realiseren.

Zo verbeter jij je Facebook search ranking!

Door onderstaande eenvoudige tips toe te passen zorg jij direct voor een aanzienlijk betere ranking in Facebook search.

1. De URL aanpassen

Als je meer dan 25 likers hebt, dan heb je de mogelijkheid om je URL op Facebook zelf aan te passen naar iets eenvoudigers. Log in, ga vervolgens naar www.facebook.com/username en wijzig je domeinnaam in iets simpels dat goed bij je onderneming past.

2. Keywords

Maak zo veel mogelijk gebruik van keywords, bijvoorbeeld in je statusupdates. Natuurlijk moet je dit wel zo onopvallend mogelijk doen. Hou het dus wel leuk om te lezen.

3. Vul alles in

Onder de paginafoto kan je de gegevens van je onderneming invullen. Probeer dit zo volledig mogelijk te doen. Het is niet alleen handig voor iedereen die jouw page bezoekt en meer over jouw onderneming wil weten, maar het draagt ook bij aan een betere ranking in Facebook search.

4. Omschrijvingen bij uploads

Het is natuurlijk altijd goed om afbeeldingen, foto’s en video’s te plaatsen op je bedrijfsaccount op Facebook. Nog belangrijker is het voor je ranking om hier ook een goede omschrijving bij te zetten. Houd ook hier rekening met keywords.

5. Gebruik maken van Facebook Tabs

Maak slim gebruik van Facebook Tabs. Ze zijn er niet voor niets. Met Facebook Tabs kan je meer aan je page toevoegen en heb je dus ook de mogelijkheid om nog meer keywords toe te passen.

6. Je privacy

Besteed aandacht aan de instellingen op het gebied van privacy. Als onderneming wil je dat alles goed zichtbaar is op je bedrijfspagina. Zorg er dus voor dat je content ook daadwerkelijk openbaar staat en niet uitsluitend aan likers wordt getoond.

Nog meer tips nodig?

Onze Facebook training is ideaal voor iedereen die echt alles wil weten over het bereiken van succes op Facebook via de zakelijke page. Deze training helpt je om het maximale uit je social media te halen. Natuurlijk verzorgen wij niet alleen Facebook trainingen, maar ook trainingen en workshops voor andere sociale netwerken.