10 eisen waaraan jouw nieuwe website moet voldoen

Als je een nieuwe website gaat bouwen, dan wil je natuurlijk dat het eindresultaat zo sterk mogelijk wordt. Je wilt er je winst uithalen, op welke manier dan ook. Een succesvolle website en een matige website verschillen op meerdere punten. Dit zijn dus de punten waar jij aandacht aan moet besteden bij het bouwen van je website.

Bouw een succesvolle website

De volgende tien tips helpen je om een succesvolle website te bouwen en te behouden.

1. Een slimme navigatie

Bezoekers van je website moeten steeds makkelijk en snel bij de juiste informatie of het gewenste product kunnen komen. Een goede interne navigatie is daarmee vereist. Mensen die iets niet snel genoeg kunnen vinden vertrekken zonder actie.

2. Geschikt voor mobiele apparaten

Zorg ervoor dat je website op alle apparaten goed bereikbaar en te bedienen is. Een groot deel van je bezoekers zal binnenkomen met een tablet of telefoon. Als je site niet responsive is dan zal Google hem niet hoog laten scoren in de zoekresultaten.

3. Een herkenbare stijl

De website moet goed overeenkomen met je huisstijl als je deze hebt. Het is belangrijk dat mensen dat vertrouwde gevoel dat ze bij jou hebben ook terug kunnen vinden (zien) in de website.

4. Flash is verboden

Gebruik geen flash, want dan kan Google je website niet indexeren en kan je website niet bezocht worden door gebruikers van iPhones.

5. Een optimale snelheid

De website moet snel zijn. Websites die niet snel genoeg laden worden direct weer weg geklikt.

6. Wie is je doelgroep?

Wie wil je aanspreken met je website? Pas je stijl en je content aan op jouw specifieke doelgroep.

7. Integreer social media

Zorg ervoor dat je website gekoppeld kan worden aan diverse social media voor een groter bereik.

8. Kies de juiste hosting

Als de hosting niet goed is, is de website ook niet goed. Maak een slimme keuze als het om de hosting van je website gaat.

9. Juist kleurgebruik

Rood heeft een negatieve invloed op de wil om te kopen. Zo zijn er meer kleuren met een bepaalde invloed op de stemming van de bezoeker. Houd hier rekening mee.

10. Let op de kosten

Zorg ervoor dat je vooraf precies weet wat je website gaat kosten, zodat je niet voor vervelende verrassingen achteraf komt te staan.

Ben je op zoek naar een goede website? Kies dan voor het Internet Succes Pakket. Wil je zelf de beste content op jouw website gaan schrijven? Volg dan een content marketing training!