Perfecte Instagram bio maken: zo doe je dat!

Het schrijven van een Instagram bio is voor velen nog behoorlijk lastig. Waar maak je nu indruk mee en welke zaken moet je juist achterwege laten? Het is niet makkelijk om de perfecte Instagram bio te maken, maar met de juiste tips kan iedereen het!

5 stappen naar de perfecte Instagram bio

Je hoeft niet alles uit de kast te trekken om een uitstekende Instagram bio op je scherm te krijgen. Door de juiste stappen te volgen heb je het zo voor elkaar. Wij geven je hieronder 5 tips om in korte tijd de perfecte Instagram bio te creëren.

1. Keywords in de headline

De headline, de regel die dikgedrukt wordt weergegeven, is natuurlijk heel belangrijk. Voor je business is het goed om relevante keywords te zoeken en deze toe te voegen aan je headline. Gebruik keywords die jouw bedrijf of jouw merk omschrijven. Instagram stelt hier standaard je naam in, maar dit kun je aanpassen. Doe dit dus ook.

2. Voeg waarde toe in de body

Vervolgens ga je je focussen op de body, onder je headline. Het is belangrijk om hierin weer te geven wat de waarde van jouw bedrijf of merk is voor je prospects en klanten. Waarom is het voor anderen waardevol om jou te volgen op Instagram? Dit vermeld je in de body van je Instagram bio.

3. Maak het persoonlijk

Nu is het tijd om er een persoonlijk tintje aan te geven. Je volgers op Instagram willen persoonlijkheid zien, dus geef je account karakter en uitstraling door persoonlijk over te komen. Hier hoef je niet met een heel verhaal aan te komen zetten. Kor en krachtig is vaak nog persoonlijker.

4. Call to action

Natuurlijk mag een call to action niet missen. Deze moet je altijd en overal toevoegen als de kans bestaat en in je Instagram bio bestaat deze kans. Gebruik dit dan ook door een sterke call to action toe te voegen. Wat wil jij dat jouw volgers doen? Motiveer hen om dit daadwerkelijk te doen, op een leuke, effectieve en sterke manier.

5. De link

Een link mag uiteraard ook niet ontbreken. Voeg een link naar je zakelijke website of je webwinkel toe. Zo maak je het je volgers makkelijk om direct door te surfen naar je URL en vergroot je natuurlijk de kans dat mensen dit daadwerkelijk doen.

Meer leuke Instagram tips?

Met deze slimme en makkelijk uit te voeren tips maak jij snel een effectieve Instagram bio voor je business. Wil jij meer praktische en leuke tips voor Instagram? Volg dan eens een Instagram training bij ons!