Lastige volgers op Instagram; wat nu?

Social media is natuurlijk ideaal om in contact te komen met professionals, potentiële klanten, concullega’s en andere interessante personen. Daarnaast houden we via social media natuurlijk ook contact met vrienden, familie en bekenden. Helaas krijgen we ook allemaal wel eens te maken met minder leuke mensen. Wat doe je met lastige volgers op Instagram?

Lastpakken op Instagram

Als ondernemer moet je veel ‘slikken’ op social media. Instagram is het snelst groeiende sociale netwerk van dit moment en heeft nu dubbel zoveel leden als vorig jaar om deze tijd. Dit betekent ook dat je ook daar te maken krijgt met volgers die je liever niet wilt hebben. Er zijn immers altijd mensen die je bedrijf eerder schaden dan goed doen.

Onvriendelijke reacties

Natuurlijk krijgt iedere ondernemer wel eens een reactie van een minder tevreden klant op social media. Ook op Instagram komt dit voor. Negatieve reacties lees je, je denkt erover na en je biedt een passende oplossing. Toch wordt dit een stuk lastiger als je te maken hebt met iemand die van geen ophouden weet en reactie na reactie vol zet met negatieve uitlatingen over jou en / of je onderneming. Sommige mensen zijn niet tevreden te stellen en zijn er puur op uit om je onderneming te schaden. Van deze mensen wil je natuurlijk zo snel mogelijk af.

Reacties laten verbergen

Het is een mogelijkheid om reacties te laten verbergen. Hiervoor moet je bepaalde woorden of termen aangeven die je niet in reacties wilt zien. Wanneer iemand iets in een reactie plaatst dat op jouw lijst van ongewenste termen staat, dan wordt de reactie automatisch verborgen. Toch blijft dit lastig, want je kan niet voorspellen hoe iemand jou omlaag wil halen. Hiervoor zijn immers geen scheldwoorden nodig. Als je echt last hebt van mensen die negatieve reacties blijven plaatsen, dan is blokkeren een betere optie.

Blokkeren, hoe doe ik dat?

Rechtsonder zie je een icoontje voor je profiel staan. Wanneer je deze aanklikt, dan kan je vervolgens klikken op het getal dat aangeeft hoeveel volgers je hebt. Je ziet een lijst van de namen van jouw volgers verschijnen. Zoek hierin de betreffende persoon en klik hierop. Je komt op het profiel van deze persoon terecht. Klik hier rechtsboven op de drie puntjes die je ziet staan. Hierop verschijnt er een pop-up. Bij ‘privacy instellingen’ kan je ‘gebruiker blokkeren’ aanklikken. De betreffende persoon kan nu geen informatie meer van jou zien, en dus ook niet meer reageren.

Meer weten over Instagram?

Wil jij meer Instagram tips? Onze Instagram training is ideaal om écht alles te weten te komen over het snelst groeiende sociale netwerk van Nederland!