Nieuw: Livestreams met vrienden op Instagram

De mogelijkheden voor livestreams op Instagram worden uitgebreid. Het sociale netwerk komt met de functie ‘Go Live With A Friend’. Hiermee wil Instagram het livestreamen voor meer mensen aantrekkelijk maken. Nu is er natuurlijk al de mogelijkheid om live te gaan via Instagram. Dit doe je met Instagram Stories. Het sociale netwerk heeft hiermee veel nieuwe gebruikers binnen weten te slepen, maar er zijn er ook die helemaal niets willen weten van Instagram Stories. Hier is een belangrijke reden voor.

Tegen jezelf praten is lastig!

Als je gebruik maakt van Instagram Stories, dan maak je een livestream voor kijkers. Die doe je alleen. Veel mensen vinden het lastig om de telefoon voor zich te houden en eigenlijk tegen zichzelf te gaan zitten praten. Het voelt ongemakkelijk voor velen en dit is precies wat Instagram ook opgevallen is. Daarom is er gewerkt aan een functie die het mogelijk maakt om samen met iemand anders te een live stream om te zetten. Dit wordt mogelijk gemaakt met de nieuwe functie ‘Go Live With A Friend’.

go live with friends instagram

Live met vrienden

De nieuwe functie zorgt ervoor dat je samen met iemand anders uit je lijst contacten een live stream kunt maken. Dit doe je als volgt:

  • Open de Instagram app
  • Start een live stream
  • Tik op het nieuwe icoontje rechtsonder in beeld
  • Nodig de juiste persoon uit voor de live stream
  • Maak je live stream!

Contacten in een live stream wisselen

Tijdens de live stream met iemand anders zie je jezelf op de helft van je scherm en je ziet de ander op de andere helft. Het icoontje van de functie blijft in beeld staan. Deze kun je opnieuw aantikken om de andere persoon uit je live stream te verwijderen. Je kunt dan direct weer iemand anders aan je live stream toevoegen. Op deze manier kun je dus binnen een enkele live stream, die jij start, gesprekken voeren met verschillende mensen.

Voor bedrijven zou dit interessant kunnen zijn om bijvoorbeeld meerdere mensen over een bepaald topic aan het woord te laten. Je kunt zelf instellen voor wie de live stream op Instagram zichtbaar wordt. Je kunt instellen dat alleen jouw contacten de live stream zien, maar je kunt ook aangeven dat deze ook bekeken mag worden door de contacten van de persoon of personen waarmee je de live stream maakt.

De 24-uur regel blijft

We kennen natuurlijk de regel van Instagram Stories dat deze niet eindeloos online blijven staan. Deze worden standaard na 24 uur verwijderd. Als je een live stream maakt met de functie ‘Go Live With A Friend’, dan wordt de video in principe direct verwijderd. Je bereikt dan dus alleen de mensen die daadwerkelijk live meekijken. Er is wel een mogelijkheid om de video langer beschikbaar te maken. Dit doe je door de live stream via Instagram Stories te delen. In dit geval blijft de video 24 uur beschikbaar voor kijkers.

Instagram training

Live streamen met andere contacten op Instagram kan interessant zijn voor bedrijven. Interviews zouden bijvoorbeeld plaats kunnen vinden via de nieuwe functie en het is mogelijk om in gesprek te gaan met medewerkers en klanten in een live stream. Wil jij alles weten over de mogelijkheden voor bedrijven op Instagram? Dan is een Instagram training zeker aan te raden!