De beste microfoons voor social media video’s

Social media video’s moeten een scherp en helder beeld laten zien. Dat is logisch. Het geluid wordt echter vaak vergeten, terwijl dit minstens zo belangrijk is. Het is ronduit zonde wanneer je social media video er professioneel uitziet, maar het geluid veel te wensen overlaat. Het is aan te raden om een goede microfoon te gebruiken voor het maken van social media video’s.

Er zijn veel microfoons te krijgen die je kunt aansluiten op je camera, spiegelreflexcamera of telefoon. De kosten vallen ook allemaal wel mee.

Onze keuze voor de beste microfoon

Mensen maken in veel gevallen gebruik van de interne microfoon van de camera. De eerste regel voor het maken van social media video’s: doe dit niet! Interne microfoons zijn in de meeste gevallen van magere kwaliteit. Het is altijd beter om een externe microfoon te gebruiken. Wij geven je enkele aan te bevelen opties.

De RØDE VideoMic GO

De RØDE VideoMic GO is een veelzijdige microfoon die ook nog eens heel betaalbaar is. Een goede investering voor als je de beste social media video’s wilt maken. Je krijgt een haarscherp geluid, waardoor je video’s gegarandeerd beter gaan scoren.

De RØDE VideoMic Pro +

Het zal je niet verbazen dat de RØDE VideoMic Pro + je nog nét even wat meer mogelijkheden en kwaliteiten te bieden heeft. Wil jij een microfoon voor de beste audio, waar je altijd op kunt vertrouwen én die je veel mogelijkheden voor opnamen biedt? Dan is dit zeker een uitstekende keuze.

De RØDE Smartlav+

Een lavaliermicrofoon is een uitstekende upgrade, zeker als je vaker social media video’s maakt in interviewstijl. Ook voor de zogenaamde guerrillastijl en voor filmen in documentaire stijl is de Røde smartlav+ (Bol.com) zeker een goede keuze. Je kunt verschillende soorten audio-opnames maken. Deze microfoon kun je direct in je telefoon pluggen en opnemen. Gebruiken deze regelmatig!

 

De Boom Mics

Zeker als je veel met social media video’s werkt – of wilt gaan werken – is het verstandig om te investeren in een geavanceerde microfoon. Een Boom microfoon biedt je alles wat je nodig hebt voor onder meer interviews met een haarscherp geluid. Let erop dat je meerdere opties hebt. Zo zijn er zogenaamde Lower-End en Higher-End Boom microfoons.

De Zoom H4n

De Zoom H4n behoort tot de beste audiorecorders van dit moment en is zeker aan te bevelen als je wilt zorgen voor social media video’s met een optimale audiokwaliteit. Niet voor niets wordt deze recorder ook wel het Zwitsers zakmes onder de audio-opnameapparaten genoemd. Hij kost ruim 200 euro.

Smartphone microfoon

Wil je echt niet investeren in een externe microfoon? Onthoud dan dat de interne microfoon van een smartphone over het algemeen toch nog een stuk beter is dan de interne microfoon van een camera. Het is daarom vaak beter om een smartphone te gebruiken dan een camera als je niet wilt of kunt investeren in opnameapparatuur.

Social media video’s laten maken

Wil je niet investeren in dure opnameapparatuur, maar wil je wel social media video’s met een optimaal beeld en geluid? Dan kun je jouw social media video’s laten maken door ons. Wij zorgen gegarandeerd voor effectieve en doeltreffende social media video’s. Wil je meer weten? Neem dan eens contact met ons op.